Kostbare krav fra kongeparet

De hemmeligholdte rapportene fra slottsombyggingen avslører et sterkt engasjement fra kongeparets side. Mange av kravene har dreid seg om toaletter, bad og badstue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De hemmeligholdte dokumentene viser i detalj hvilke krav som er blitt satt til hvordan slottet skal se ut.

«Når disse hensyn er ivaretatt skal H.M. Kongen kunne foreta det endelige valg av løsning,» heter det i særmøtereferat nummer 37.

Kongen og/eller dronningen har ofte benyttet seg av muligheten til å ha siste ord og ofte har framlagte forslag en kostnadsdrivende effekt. Dagbladet har sett på noen av områdene.

Dametoalettene

En langvarig hodepine i restaureringen. Flisene som først ble satt opp måtte rives. En lykkes ikke å framskaffe fliser fra standard produksjon. Den nye utgaven er utstyrt med gul/offwhite marmor av typen Biancone al Verso på gulv og vegger. På gulvet i toalettrommet legges det lys grå marmor av typen Ekeberg blå. Her kommer det søyleservanter og toalettskåler fra Armitage Shanks, type Clivden. Håndklebøyle med elektrisk varme på alle bad.Klosettene er utstyrt med seter og lokk av mahogni. Baderom i 3. etasje får utstyr fra Villeroy & Bosch. Toalett/baderom i 4. etasje og i Stallbygningen benyttes standard utstyr fra Porsgrunn.

Kongelige toaletter

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer