Kostet bonden 100 000: - Vi brukte 10 måneder på å rydde opp i det de rødgrønne ikke klarte på åtte år

Fremskrittspartiet mener de fikk fart på sakene.

50 KILOMETER I TIMEN:  Det er farten på denne Valtra n163 Direct, som er traktoren til bonde Harald Lie. Før måtte man ha sertifikat for tunge vogntog for å kunne ta den ut på veiene. Foto: Privat
50 KILOMETER I TIMEN: Det er farten på denne Valtra n163 Direct, som er traktoren til bonde Harald Lie. Før måtte man ha sertifikat for tunge vogntog for å kunne ta den ut på veiene. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre ganger rundt ekvator kjører bøndene i Vestfold på traktorene sine i løpet av ett år, ifølge en undersøkelse Vestfold Bondelag har gjort sammen med Landbruksrådgivninga.

Det er derfor viktig å ha traktorer som kan kjøre raskt, da gjerne opp mot 50 kilometer i timen, for å sikre effektiv drift.

- Vi ønsker jo ikke å tilbringe tid på veiene, men på jordene, sier bonde Harald Lie til Dagbladet.

100 0000 Men det har ikke alltid vært like lett - før nylig. 1. september ble nemlig en regel som har skapt irritasjon blant mange bønder, fjernet. Tønsberg blad omtaler først saken. Kort forklart var den upopulære regelen slik:

Hvis man skulle ta kjøreopplæring til traktor, og man skulle ta traktoren sin på veien i mer enn 40 kilometer i timen, måtte man ta kjøreopplæring for tunge vogntog.

Pris: fra 100 000 og oppover.

Harald Lie, som også er nestleder i Vestfold Bondelag, syntes at regelen var både irriterende og til en betydelig kostnad for bøndene. Den var laget for traktorene og trafikken som var på begynnelsen av 70-tallet, og den kunne ramme hans eget bruk. Lie har både guttunge på gården og en 16-årig avløyser under kontrakt, som begge en gang skal ta kjøreopplæring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer