Kostet en halv milliard å bygge. Nå selges den for nesten halv pris

Ingen vil kjøpe Kjell Inge Røkkes gamle yacht.

PÅ HALV PRIS: Kjell Inge Røkkes gamle luksusyacht «Reverie» har gått fra 500 til 285 millioner kroner. Her er båten i Trieste i Italia i 2002 da Kjell Inge Røkkes deltakelse i Italia Grand Prix fikk en dramatisk avslutning da hans nye båt steilet i 250 km/t og gikk 350 grader rundt. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet
PÅ HALV PRIS: Kjell Inge Røkkes gamle luksusyacht «Reverie» har gått fra 500 til 285 millioner kroner. Her er båten i Trieste i Italia i 2002 da Kjell Inge Røkkes deltakelse i Italia Grand Prix fikk en dramatisk avslutning da hans nye båt steilet i 250 km/t og gikk 350 grader rundt. Foto: Oddmund Lunde/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den markedsføres som «Røkkes gamle guttedrøm» og ligger ute til om lag en halv pris - 285 millioner kroner. Dagens Næringsliv skriver at ingen vil kjøpe Kjell Inge Røkkes gamle luksusyacht.

- Det er dårlige tider, alle vet jo det. Og det går bare nedover. Det er store prisreduksjoner på den og andre store båter. Markedet er ikke normalt, og det har aldri vært så dårlig, bekrefter Stian Sandlie i Aker Yachts til Dagbladet.

Utdatert for den superrike Sandlie har fått i oppgave å selge luksusyachten «Reverie», som skal ha kostet 500 millioner å bygge, på vegne av et amerikansk charterselskap som kjøpte båten av Kjell Inge Røkke da han slet økonomisk i 2003.

- Det er mange båter som er kjempekjøp om du har penger. Det er absolutt kjøpers marked, og det lønner seg selvsagt å kjøpe brukt. Men de som har såpass med penger vil gjerne skreddersy sin egen båt, og siden den er noen år gammel er den kanskje utdatert for noen, sier Sandlie.

Dyrest i Norge: 1,3 milliarder Han har justert prisen ned hele tre ganger, og sier at «Reverie» er vanskelig å selge.

«RØKKES GAMLE GUTTEDRØM»: Kjell Inge Røkke tok i mot Dagbladet i luksusyachten «Reverie» i 2002.
Foto: Oddmund Lunde
«RØKKES GAMLE GUTTEDRØM»: Kjell Inge Røkke tok i mot Dagbladet i luksusyachten «Reverie» i 2002. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

- Den er toppet med alt av luksus og startet på en halv milliard og nå er vi nesten ned ei halv pris, sier Sandlie i Aker Yachts.

Men «Reverie» er ikke den dyreste yachten som ligger til salg i Norge. 281 fot lange «Cakewalk» er til salgs for 1,3 milliarder kroner, og er USAs største produserte yachter noensinne.

- Røkkes gamle båt kan ikke måle seg med denne. Det er den dyreste og flotteste bygget i USA. Den har alt av fasiliteter og luksus.

Dyrest i verden: 3,6 milliarder Men den er langt fra den største i verden - 590 fot lange «Azzam» topper alt. Rederiet Lürssen vil ikke kommentere hvem som har bestilt luksusen, men ifølge CNBC skal det trolig være kongefamilien i De forente arabiske emirater.

DYREST I NORGE: Cakewalk er den dyreste yachten som ligger rute til salg i Norge. Med en pris på 1,3 milliarder får du mye luksus.
DYREST I NORGE: Cakewalk er den dyreste yachten som ligger rute til salg i Norge. Med en pris på 1,3 milliarder får du mye luksus. Vis mer

Prisen skal være på hele 3,6 milliarder kroner.

Helt fram til 5. april i år var det Roman Abramovichs 557 fot lange «Eclipse» som var verdens største yacht. I tillegg til at den er påkostet alt av luksus, har skipet avanserte sikkerhetssystem.

Blant annet er Eclipse, som er eid av Roman Abramovich, utstyrt med et tyskprodusert missilforsvarssystem og toppmoderne innbruddsystem - i tillegg til et anti-paparazzi laserskjold. Når skjoldet oppdager et profesjonelt kamera avfyres en rettet lysstråle mot kameraet slik at kameraets evne til å ta et digitalt bilde forstyrres, ifølge Times.

VERDENS STØRSTE OG DYRESTE: Luksusyachten Azzam er verdens største og dyreste private yacht. Foto: Lürssen
VERDENS STØRSTE OG DYRESTE: Luksusyachten Azzam er verdens største og dyreste private yacht. Foto: Lürssen Vis mer
EN GOD NUMMER TO: Roman Abramovitchs Eclipse var lenge verdens største yacht. Men tidlig i år ble den slått av Azzam. Foto: AFP/NTB Scanpix
EN GOD NUMMER TO: Roman Abramovitchs Eclipse var lenge verdens største yacht. Men tidlig i år ble den slått av Azzam. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer