Høyt kolesterol

Kostholdet som senker kolesterolet

Kolsterolsenkende midler gir lavere risiko for slag og tidlig død, finner ny studie. Vi har rådene for et kolesterolvennlig kosthold.

HJERTEVENNLIG: Mer fisk, mindre kjøtt, mer nøtter, mer fiber, mer rapsolje, mer grønnsaker og frukt kan senke kolesterolet med 20-30 prosent. Foto: NTB Scanpix.
HJERTEVENNLIG: Mer fisk, mindre kjøtt, mer nøtter, mer fiber, mer rapsolje, mer grønnsaker og frukt kan senke kolesterolet med 20-30 prosent. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyt kolesterol er en viktig risikofaktor for hjerte- og karsykdom som hjerteinfarkt, hjerneslag og hjertekrampe (angina).

En ny studie, lagt fram på den europeiske nevrologi-konferansen i Oslo siste helga i juni, viser at bruk av de kolesterolsenkende medisinene statiner senker risikoen for død, uansett dødsårsak, med 22 prosent hos pasienter med demens.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer