Putin har innlemmet fordømte militser i forsvaret:

- Kostnaden vil være stor

De prorussiske militsene fra de selverklærte folkerepublikkene Luhansk (LNR) og Donetsk (DNR) er nå formelt del av det russiske forsvaret.

VÅPENHVILE: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber Russlands president Vladimir Putin om å erklære våpenvile i landets krig mot Ukraina. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russland har støttet de prorussiske militsene fra de selverklærte folkerepublikkene Luhansk (LNR) og Donetsk (DNR) siden 2014, og de er nå, etter 31. desember, formelt innlemmet i det russiske forsvaret.

Det markerte president Vladimir Putin under et besøk til Rostov-na-Donu, i sørvestlige Russland nær grensen til Ukraina, på slutten av året.

LNR og DNR har vært anerkjent av Russland som selvstendige stater, men verdenssamfunnet har – og fortsatt gjør – ansett alle de okkuperte områdene som del av Ukraina.

At Russland nå har innlemmet militsene i sitt forsvar, vil trolig få en stor politisk, diplomatisk og økonomisk kostnad for dem, skriver britisk etterretning i sin siste morgenrapport.

Og kostnaden vil vare langt utover den nåværende fasen av konflikten, skriver de.

  • Les morgenrapporten her:

Okkupasjonen av Luhansk og Donetsk ble allerede før krigen møtt med bred internasjonal fordømmelse, også fra Norge ved utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Russland har på sin side gjort det klart at de regner angrep på de okkuperte – nå annekterte – ukrainske regionene Luhansk, Donetsk, Kherson og Zaporizjzja som angrep på Russland.

  • Les om de annekterte områdene her:
Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer