Coronapass i Norge

Køsystem bekymrer

Én kø for personer med coronapass, og én kø for hurtigtesting, nevnte kulturministeren som en mulighet ved sommerens arrangementer. Helsedirektoratet opplyser at det er bekymring knyttet til slik adgangstesting.

CORONAPASS: Det er fortsatt diskusjoner om hvordan man skal kunne bruke coronapasset ved sommerens arrangementer. Her fra Øyafestivalen på Tøyen i Oslo i 2018. Foto: Berit Roald / NTB
CORONAPASS: Det er fortsatt diskusjoner om hvordan man skal kunne bruke coronapasset ved sommerens arrangementer. Her fra Øyafestivalen på Tøyen i Oslo i 2018. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse 5. mai sa kultur- og likestillingsminister Abid Raja at aktører fra kulturbransjen er beredt til å lage et køsystem ved arrangementer hvor vaksinerte personer står i én kø, mens personer som må ta en hurtigtest står i en annen kø. Dette for å unngå å skape et A- og B-lag som følge av coronapasset.

Den gang var også helseminister Bent Høie positiv til et slikt køsystem.

- Det vil jo være dem som har et coronasertifikat, sant, de vil jo kunne vise om de eventuelt er vaksinert eller allerede har tatt en test. Og så er det lurt å ha en annen kø for dem som ikke har et grønt coronasertifikat, som må testes for å komme inn, så det tror jeg at de klarer å organisere på en veldig fin måte, sa helseministeren til Dagbladet.

Dagen etter var Helsedirektoratet i et møte med kulturbransjen hvor det ble uttrykt bekymring knyttet til et system med adgangstesting, går det fram av en rapport som Helsedirektoratet nå har offentliggjort. Møtet omtales i en sekvens i rapporten hvor Helsedirektoratet drøfter spørsmålet.

Drøfter spørsmålet

Først og fremst mener Helsedirektoratet at det på nåværende tidspunkt ikke er kapasitet nok i det offentlige testtilbudet til å teste personer for at de skal få adgang til et stort antall arrangementer og tilsvarende aktiviteter. Helsedirektoratet mener også at det er lite realistisk at man klarer å oppskalere den offentlige testkapasiteten betydelig før coronapasset innføres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer