Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krabbet ut av brennende fly

Det lille en-motors flyet smalt i bakken på Frøya i Sør-Trønderlag i formiddag. Piloten krabbet ut av det brennende vraket. Utrolig nok kom han fra ulykken med bare lettere skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble slått storalarm både hos brannvesen, redningstjeneste og politi formiddag, da de fikk meldingen om at et fly styrtet i bakken ved Trøndelag kystflyplass på Frøya i Sør-Trønderlag. Hoverdredningssentralen på Sola fikk melding om ulykken klokka 11.33. Piloten, en tysk statsborger, greide sjøl å krabbe ut av flyet etter at det traff bakken 150-200 meter fra flyplassen.

Flyet har trolig greid å nødlande, og piloten ble bare lettere skadd i flystyrten. Det var ikke andre personer om bord i flyet.

- Ulykkesflyet kom sammen med et annet fly til Frøya i går. Kameraten til piloten som ble skadd var på flyplassen da flyet styrtet, sier lensmannsbetjent Jon Jegtvik ved Frøya lensmannskontor til Dagbladet.no.

Den skadde piloten blir fraktet til Regionssykehuset i Trondheim med luftambulanse.

- Mannen skal være i grei form. Han er lettere skadd, sier redningsleder Ansten Nordhagen ved Hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet.no

Flyet skal være et en-motors småfly, men det er fremdeles uklart hva slags flytype det dreier seg om.

Flyhavarikommisjonen skal nå finne ut hvorfor det et-motors småflyet krasjet 200 meter fra Frøya flyplass.

OVERLEVDE: Den tyske piloten overlevde flystyrten på Frøya.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media