Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraby ordnet god etterlønn

Eks-varaordfører i Oslo, Tove Heggen Larsen, er presset ut av jobben som generalsekretær i Norsk Fosterhjemsforening. Det koster den fattige foreningen over 700000 kroner. Etterlønna er forhandlet fram av Pål Kraby, tidligere adm.dir. i Norsk Arbeidsgiverforening, og legendarisk fallskjerminnehaver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraby er nå høyesterettsadvokat og identisk med mannen som forhandlet seg fram til den kanskje mest berømte fallskjermen - eller pensjonsavtalen som man kalte det - her til lands. Den ble utløst da han ble presset ut av sjefsstolen i NAF (nå NHO) i 1986.

Heggen Larsen fikk trøbbel på jobben da Anne Mia Myhre ble valgt som ny styreleder i 1997. Heggen Larsen hadde da vært generalsekretær i fem år.

Altfor dyrt

Det hele spisset seg voldsomt til, forteller kilder i foreningen til Dagbladet. Det endte med at den nye styrelederen krevde at Heggen Larsen måtte fjernes.

Fosterhjemsforeningen er fosterforeldrenes egen interesseorganisasjon. Foreningen skaffer hjem til ca. 80 prosent av barna i Norge som de rette foreldrene eller foresatte ikke makter å ta seg av.

Nå mener flere ildsjeler i Norsk Fosterhjemsforening at styrelederen og resten av styret har gjort en stor tabbe i behandlingen av Heggen Larsen.

Både blant medlemmene og de ansatte er det en utbredt oppfatning at Heggen Larsen gjorde en rimelig god jobb som generalsekretær. Samtidig mener disse kildene at oppgjøret etter at Heggen Larsen ble presset ut, ble altfor dyrt.

Det nye styret, med Myhre i spissen, har dermed skadd fosterhjemsforeningen. Det er skrevet brev om dette, blant annet til fylkeslaget i Troms. Kilden vil være anonym.

En tilsvarende framstilling får Dagbladet fra en kilde på Vestlandet, nært knyttet til foreningen. Også denne kilden ønsker å være anonym.

Kritiske røster vil nå kreve at det avholdes nytt landsmøte, slik at det sittende styret kan bli kastet.

Noe av det mest smertelige er at sekretariatsfunksjonen, som ble bygd opp under Heggen Larsens ledelse, nå nærmest er falt sammen på grunn av sykemeldinger og trøbbel utløst av maktkampen.

Glimrende avtale

Kraby er godt fornøyd med den avtalen han forhandlet fram:

- Tove Heggen Larsen har fått en glimrende avtale. Avtalen ble god fordi behandlingen hun ble utsatt for var urimelig.
Selv tok han ca 80000 kroner i honorar for jobben han gjorde. Beløpet ligger i totalsummen på drøye 700000 kroner.

Styreleder Anne Mia Myhre: - Jeg har ikke lyst til å uttale meg om den saken i det hele tatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!