Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kræsjet under katastrofeøvelse

Det russiske helikopteret øvde på sjøredning da alt gikk galt. Se den rystende videoen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med 13 mennesker om bord styrtet dette russiske Mi-14 helikopteret rett i havet.

Tragedien skjedde under øvelse i Okhotskhavet mellom Russland og Japan. De to landene hadde en felles øvelse for å trene på et tenkt oljeutslipp og redning av skipbrudne.

Den ene helikopterpiloten omkom i styrten, mens tre ble skadet. 8 av de 13 om bord var redningsarbeidere fra den russiske sivile luftfartsorganisasjonen.

- Helikopteret gikk ned utenfor den russiske øya Sakhalin, nord for japanske Hokkaido. En av rotorene traff vannet under øving på en simulert utrykning til et oljeutslipp og redningshjelp til et skip i nød, sier Viktor Beltsov fra det russiske katastrofeministeriet til nyhetsbyrået AP.

Øvelsen omfattet ti skip og fem helikoptre fra Russland og Japan. Flere ombord i det ulykkesrammede helikopteret ble reddet av et japansk skip, og japanske dykkere klarte å ta seg inn i havaristen og trekke ut minst en av dem.

Alle var i live da de ble reddet, men piloten døde av skadene under transporten til sykehuset.

STYRTER: Her styrter helikopteret med 13 personer om bord. En av dem omkom, mens resten overlevde det dramatiske havariet. Foto: Scanpix
STYRTER: Her styrter helikopteret med 13 personer om bord. En av dem omkom, mens resten overlevde det dramatiske havariet. Foto: Scanpix Vis mer
Kræsjet under katastrofeøvelse
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling