Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftforkjemperne kjemper videre

- Jeg er hellig overbevist om at det blir kraftutbygging. Det vil være historisk hvis Stortinget trekker tilbake konsesjonen, sier tidligere ordfører i Beiarn, Arne Larsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartimannen var ordfører i Beiarn da kommunestyret sa ja til utbygging av Beiarvassdraget i 1986. Han tror at fredagens stoppordre til Statkraft bare er midlertidig.

- Statkraft har brukt altfor mange millioner på denne utbyggingen til å skrinlegge den. Jeg har heller ingen tro på at stortingsflertallet vil trekke tilbake konsesjonen den dagen saken kommer til behandling, sier Larsen.

Gammelordføreren sier at det blir helt historisk hvis Høyre og Frp med sin ideologi, stanser utbyggingen.

Larsen er en av mange innbyggerne i Beiarn som mener at Beiarutbyggingen vil gi god inntekt til bygda, og at utbyggingen ikke vil rasere Beiarvassdraget.

- At Beiarvassdraget blir rasert er en sterk overdrivelse. Fire familier blir direkte berørt. Alle andre i Beiarn vil merke noen få forandringer i Beiarelva, sier han.

Han tror ikke at laksen vil forsvinne etter en utbygging, og han mener det finnes mye dokumentasjon som viser dette.

(NTB)