Ukraina-krigen:

Kraftig advarsel til Europa

I en videotale natt til søndag kommer Volodymyr Zelenskyj med et klart budskap til Europa. I tillegg til en oppfordring om å innføre full stans i import av russisk olje og gass, hevder den ukrainske presidenten at hele Europa er Russlands mål.

ADVARER: President Volodymyr Zelenskyj sier hele Europa er i fare, ikke bare Ukraina. Video: Ukrainas presidentkontors presseavdeling Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hevder at Russlands aggresjon aldri har hatt som hensikt å bregrenses kun til Ukraina. Han mener at hele Europa er deres mål.

Zelenskyj framsetter påstanden i en videotale natt til søndag, melder BBC.

Beredt på kamp

I talen oppfordrer han også Vesten til å innføre full stans i import av russisk olje og gass, og han oppfordrer nok en gang vestlige land til å forsyne Ukraina med mer våpen.

Russlands bruk av militærmakt er «en katastrofe som uunngåelig kommer til å ramme alle», sier presidenten.

Han sier også at Ukraina er beredt på en hard kamp idet russiske styrker ventes å konsentrere innsatsen i Øst-Ukraina. Men han legger til:

- Dette kommer til å bli en hard kamp. Vi har tro på denne kampen og vår seier. Vi står klare til å kjempe og samtidig se på diplomatiske måter for å avslutte denne krigen, sier Zelenskyj.

Russlands president Vladimir Putin har trukket ut sine tropper fra hovedstaden Kyiv og ifølge The Guardian er forventningene til Russlands offensiv, at Putin vil beordre et massivt angrep i Donbas-regionen i Øst-Ukraina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer