Kraftig advarsel til SV

Vi kan ikke skrive ut nyvalg i Norge, sier Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad.

TOSPANN: Marit Arnstad fortsetter i rollen som parlamentarisk leder for Senterpartiet for å gi partiet «mer muskler» på Stortinget. Hun har hatt rollen helt siden Trygve Slagsvold Vedum ble partileder i 2014. Foto: Fredrik Hagen / NTB
TOSPANN: Marit Arnstad fortsetter i rollen som parlamentarisk leder for Senterpartiet for å gi partiet «mer muskler» på Stortinget. Hun har hatt rollen helt siden Trygve Slagsvold Vedum ble partileder i 2014. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

I går bekreftet Marit Arnstad overfor Adresseavisen at hun fortsetter som parlamentarisk leder i Senterpartiet.

Hun blir dermed igjen på Stortinget når Senterpartiet gjeninntar regjeringskontorene. Akkurat slik hun gjorde i 2005.

Den gang var det på grunn av familiære hensyn, men denne gangen er det av parlamentariske grunner.

SLALÅM: Jonas Gahr Støre blir spurt om det blir slalåmkjøring i saker med høyresiden. Video: NTB Vis mer

- Må snakke med alle

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har som kjent ikke flertall. Slagene vil stå i Stortinget framover.

- Vi må snakke med alle. Men vi har sagt vi ønsker å forhandle og bli enige med SV om budsjett. Det står vi ved, og det håper vi at SV ser verdien av. Men vi har ingen samarbeidsavtale med SV, svarer Arnstad på spørsmål fra Adresseavisen om det holder å snakke med SV på Stortinget.

Arnstad understreker at partiet trenger «mer muskler» på Stortinget med en mindretallsregjering. Hun nekter overfor Adresseavisen å spekulere i hva som skjer hvis regjeringen ikke blir enig med SV om budsjettet.

- Vi må bare forholde oss til og ta ansvar for at vi er i mindretall. Men det er også en annen side av dette: opposisjonspartiene må også ta ansvar for den politiske situasjonen. Vi kan ikke skrive ut til nyvalg i Norge. Vi må til enhver tid forholde oss til det vi får til i Stortinget, sier Arnstad.

Dagbladet har kontaktet Marit Arnstad onsdag morgen uten å ha fått svar.

Lysbakken med «sniktitt»

Klokka 14 i dag blir regjeringens Hurdal-plattform presentert av Arbeiderpartiet og Senterpartiet. SV var også på Hurdal, men trakk seg etter sonderingene da de ikke så noen løsning mellom partiene i olje-, skatte- og velferdspolitikken.

SV-leder Audun Lysbakken sa på Politisk kvarter at partiet allerede har fått en «sniktitt» på plattformen gjennom sonderingene. Det første han kommer til å se etter i Hurdal-plattformen er hva som står om Forskjells-Norge og oljepolitikken.

- Hva ligger der som kan bidra til å få ulikheten i makt og rikdom ned i Norge. Og klima- og miljøpolitikken – i hvor stor grad har regjeringen en plan for å få utslippene ned, sier han i NRK i dag morges.

- Men det vil også være andre områder hvor vi vet det vil være uenigheter - ikke minst når det gjelder hvor kraftfull forandring vi skal få når det gjelder klimapolitikken og ulikheten, sier Lysbakken.

Regjeringen Støre

Hurdal-plattformen presenteres i dag mens regjeringen Støre går ut på Slottsplassen torsdag kl 12.15.

Dagbladet har fått bekreftet at Ap-nestleder Bjørnar Skjæran blir fiskeriminister og at Anniken Huitfeldt (Ap) blir utenriksminister.

Ifølge DN blir Ingvild Kjerkol (Ap) helseminister, Espen Barth Eide (Ap) klima- og miljøminister, Hadia Tajik (Ap) arbeids- og sosialminister, Anne Beathe Tvinnereim (Ap) bistandsminister og Tonje Brenna (Ap) kunnskapsminister.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum blir finansminister, ifølge DNs kilder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer