Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig boligbrann i Oslo - hus totalskadd og flere ble evakuert

Enebolig brant ned til grunnen.

NEDBRENT: Boligen hvor brannen startet er totalskadd. Foto: Dagbladet-tipser
NEDBRENT: Boligen hvor brannen startet er totalskadd. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo fikk klokka 20.55 lørdag kveld melding om brann i en enebolig i Prestlia på Bjørndal. Boligen er like før klokka 22.30 totalt nedbrent. I tillegg er det skader på flere nabohus.

Politiet har vært i kontakt med de som eier boligen. De var ikke hjemme da brannen startet. Ingen personer er meldt savnet i forbindelse med hendelsen.

STARTEN: Brannen startet i en enebolig, men flere nærliggende hus har fått skader. Foto: Dagbladet-tipser
STARTEN: Brannen startet i en enebolig, men flere nærliggende hus har fått skader. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer

Like før klokka 22 opplyste brannvesenet til Dagbladet at flammene hadde spredt til to naboboliger. Klokka 23 har er brannen slukket etter noen intense timers arbeid.

- Det ble også spredning til vegetasjonen rundt husene. Vi evakuerte omkring 15 personer. Disse holdt til i boliger som har direkte tilknytning til brannstedet, sier Niclas Helgestrand, vakthavende stabssjef ved Oslo brann- og redningsetat.

Vil etterslukke hele natta

Politiet opplyser at totalt ti hus er evakuert i Prestlia og Meklenborgveien. Boligen hvor brannen startet er totalt nedbrent. I tillegg er deler av nabohuset og den tilhørende garasjen skadet.

- Det er også materielle skader på flere nabohus, hvor ruter og lignende har blitt ødelagt, opplyser operasjonsleder hos politiet, Gjermund Stokkli.

Klokka 23 er fremdeles 21 personer fra brannvesenet på stedet. Det jobbes med etterslukking, noe som vil pågå i hele natt.

- Vi kommer nok til å holde på i fem-seks timer. Jeg regner med vi vil ha et titall mannskaper i sving der helt til sola står opp, sier Helgestrand.