Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig brann i boligblokk i Fredrikstad

13 skadd og over 50 evakuert i natt.

EVAKUERT: Politiet evakuerte over 50 beboere fra de to blokkene i bildet. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
EVAKUERT: Politiet evakuerte over 50 beboere fra de to blokkene i bildet. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Totalt 13 personer ble skadd og over 50 evakuert i en kraftig brann i en boligblokk i Fredrikstad natt til onsdag.

Tre av de skadde er polititjenestemenn som fikk i seg røyk i forbindelse med evakueringsarbeidet. Ni beboere ble kjørt til legevakta, og en person ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold med brannskader.

- Jeg har ikke fått melding om at noen er hardt skadd i forbindelse med brannen. Røykdykkere fra brannvesenet har nå gjennomført finsøk i blokka, og har ikke funnet noen personer inne i bygget, sier politiets innsatsleder på stedet, Aina Mykland, til Dagbladet. 

Politiet fikk melding om brannen i Tegleverksveien 15, ved gamle Fredrikstad Stadion, klokka 23.40 tirsdag. Alle nødetatene rykket ut til stedet, der de ble møtt av store flammer fra takkonstruksjonen på blokka. 

Ubeboelig Det ble raskt igangsatt evakuering av blokka, i tillegg til naboblokka og flere andre boliger i umiddelbar nærhet.

- Vi fryktet at brannen skulle spre seg. Det var intense flammer, og en ekstrem varme, sier operasjonsleder Paul Horne i Øst politidistrikt til Dagbladet.

I overkant av 50 personer ble evakuert fra de to blokkene, ifølge Horne.

- Det er store skader på bygget. Brannvesenet vil trolig jobbe på stedet gjennom hele natta, sier Horne.

Politiet håper de kan få tilgang til bygget i løpet av morgentimene, så de kan sette igang med etterforskningsarbeidet. 

Innsatsleder Mykland sier til Dagbladet at blokka som brant er totalt ubeboelig, etter brannen som herjet i natt. De omkringliggende byggene og husene har ikke fått noen materielle skader. Totalt fem beboere har tatt inn på hotell i natt, mens tolv har ordnet seg på annen måte. 

17 husløse Personene som ble evakuert fra de omkringliggende byggene har fått flytte hjem igjen, men 17 beboere i den brannskadde blokka er nå husløse. 

Politiet meldte tidlig om mye røyk i området, og ba beboere i området om å lukke vinduer og ventiler for å unngå innsig av røyk. Bilder og videoer av brannen viser at flammene var synlige fra store deler av Fredrikstad. 

Jobber på stedet Alarmsentraloperatør Roger Andersen ved Brann Øst bekreftet overfor Dagbladet ved 1-tida at brannvesenet hadde en krevende jobb med å få kontroll på flammene.

- Vi jobber med å slokke brannen nå. Den siste meldinga jeg fikk gikk ut på at man fortsatt jobbet med å evakuere folk fra bygget, sier han til Dagbladet. 

Fredrikstad kommunes kriseteam er koblet inn, og bidrar med å finne overnattingssteder for de evakuerte. 

Dagbladet følger saken.

• Er du på stedet? Har du bilder eller video? Tips oss: MMS/SMS: 2400, Tlf: 2400 0000, e-post: [email protected] 

INNSATSLEDER: Politiets innsatsleder på stedet, Aina Mykland. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
INNSATSLEDER: Politiets innsatsleder på stedet, Aina Mykland. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!