Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig brann i boligbygg i Urtegata

Brannvesenet har foreløpig ikke kontroll på brannen.

BRANN: Det brenner i et boligbygg i Urtegata i Oslo. - Det verste er slukket, men vi har ikke kontroll over brannen ennå, opplyser brannvesenet. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det verste er slukket, men vi har ikke kontroll over brannen ennå, opplyser Nicklas Helgestrand, vakthavende stabsjef ved Brannvesenet i Oslo til Dagbladet klokka 11. i dag.

Ifølge Helgestrand er det ikke igjen mennesker i bygget. Alle 13 som bor i bygget er evakuert.

Litt over klokka 12 i dag melder brannvesenet i Oslo på Twitter at det foregår riving og søking etter varme i bygget. I tillegg til personene som er evakuert har også brannvesenet evakuert to fugler som er gjenforent med sin eier.

Politiet meldte på Twitter at bygget er ferdig gjennomsøkt litt over klokka 11. Det er ikke funnet skadde personer. En av de evakuerte har fått i seg litt røyk og blir undersøkt av ambulansepersonell.

Klokka 11.25 melder politiet at bygget fortsatt brenner.

OMFATTENDE SLUKKEARBEID: 22 mann fra brannvesenet jobber med å slukke brannen i Urtegata. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
OMFATTENDE SLUKKEARBEID: 22 mann fra brannvesenet jobber med å slukke brannen i Urtegata. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Brannen i bygget, som ligger i Urtegata 48, startet i et butikklokale i 10.30-tida- Helgestrand beskriver slukkingsarbeidet som utfordrende. Han opplyser at åtte biler fra brannvesenet er på stedet og 22 mann jobber for å slukke brannen. Brannvesenet i Oslo får også hjelp fra andre branndistrikt.

FULL UTRYKNING: Alle etater rykket ut etter melding om brannen i Urtegata i dag tidlig. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FULL UTRYKNING: Alle etater rykket ut etter melding om brannen i Urtegata i dag tidlig. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Det er kraftig røykspredning. Vi er inne og sjekker etasjeskillene nå for å se om røyken har spredd seg opp i etasjene, sier Helgestrand.

Ifølge Helgestrand er det for tidlig å si noe om årsak til brannen. Slukkingsarbeidet kan komme til å ta lang tid.

- Det er et gammelt bygg. Hvis røyken har spredd seg oppover må vi holde på utover dagen, sier han.

Operasjonsleder ved Oslo politdistrikt, Steinar Hausvik, opplyser til Dagbladet at alle nødetater ble sendt til stedet da den kraftige brannen brøt ut i dag tidlig.

Saken oppdateres.

STARTET I BUTIKKLOKALE: Brannen i Urtegata startet i et butikklokale. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STARTET I BUTIKKLOKALE: Brannen i Urtegata startet i et butikklokale. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!