Kraftig brann i bygård i Oslo - to etasjer og loftet i flammer

- Mange dramatiske nødtelefoner, brannbilene var der på få minutter.

BRANN I BYGÅRD: Det brenner i flere leiligheter en bygård i Kyrre Grepps gate 32 på Torshov i Oslo, en rekke beboere blir evakuert, melder politiet. Video: Sissel Fantoft og Aman Aset Abdullah Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det brant kraftig i flere leiligheter en bygård i Kyrre Grepps gate 32 på Torshov i Oslo mandag kveld. En rekke beboere er evakuert, og ingen skadd melder politiet.

Brannvesenet fikk slått ned flammene i 2. og 3. etasjen, men brannen spredte seg så til loftet.

- En person ville hoppe fra tredje etasje og en annen ropte, forteller et øyenvitne til Dagbladet. Han var en av de første som så fra utsiden om hva som var i gang med å skje rundt tidspunktet da politi og brannetat fikk den første meldingen klokka 18.43.

Brannen startet trolig i 2. etasje, men årsaken er forløpig ikke kjent, sier politiets operasjonsleder Gjermund Stokkli klokka 19.20, en drøy halvtime etter at den første meldingen kom.

Cirka klokka 19.25 melder politiet på Twitter at brannen er slokket.

- Ingen personer er skadd. Brannvesenet har gjennomsøkt alle leilighetene. Brannen startet i en leilighet i 2. etasje og spredte seg til en annen leilighet. Vi vet foreløpig ikke hvordan det startet, sier politiets innsatsleder ved brannstedet på Haarklous plass, Tom Bergli, ved 19.30-tiden.

BRANN: Klokka 19.20 hadde Brannvesenet slukket brannen i 2. og 3. etasje, men det brant fremdeles på løftet. Foto: Sissel Fantoft
BRANN: Klokka 19.20 hadde Brannvesenet slukket brannen i 2. og 3. etasje, men det brant fremdeles på løftet. Foto: Sissel Fantoft Vis mer

Brannvesenet rykket til stedet med ni brannbiler.

«Vi har startet slokking utenfra, og sender røykdykkere inn».

- Den første meldingen kom klokka 18.43. Et kvarter seinere brenner det kraftig i 2. og 3. etasje. Den første oversikten viser at det er 18 beboere i byården, sier Oslo-politiets operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet ved 19-tiden.

Da hadde ikke brannetatens utrykningsmannskap kontroll over flammene. Også beboere i nabolaget ble evakuert.

- Politiet har ikke fått melding om noen skadde, men det er kraftig røykutvikling, sier politiets operasjonsleder.

Politiet skriver på Twitter at totalt 8 personer er evakuert. Ingen av dem er fysisk skadet.

«Røykdykkere har søkt gjennom alle leiligheter, og har ikke gjort noen funn», skriver Brannvesenet på Twitter.

- En stor brann

Ialt seks leiligheter er ubeboelige.

- Brannfolk river inne i noen av leilighetene for å sikre at brannen ikke blusser opp igjen. De kommer til å være i bygården utover kvelden og natta, sier vakthavende stabssjef i Oslo brann- og redningsetat, Lars Magne Hovtun, til Dagbladet ved 20-tiden.

Han betegner brannen i Kyrre Grepps gate 32 som «en stor brann».

- Fra 18.40-tiden fikk brannetaten en rekke nødtelefoner fra naboer som fortalte om dramatiske flammer. Sagene brannstasjon ligger i nabolaget, og de første redningsbilene var på stedet bare noen minutter etter, sier Hovtun.

Ialt ni biler med fullt mannskap deltok i slokkingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer