Kraftig brann i bygg på Abildsø

Gravemaskin er hentet inn i arbeidet for å rive hele bygget.

BRENNER FREMDELES: Politiet twitrer at det er kraftig røyutvikling, og oppfordrer folk til å holde seg unna brannstedet. Foto: Jonas Jørstad
BRENNER FREMDELES: Politiet twitrer at det er kraftig røyutvikling, og oppfordrer folk til å holde seg unna brannstedet. Foto: Jonas Jørstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 14.32 fikk Oslo brann- og redningsetat (OBRE) melding om en brann i et bygg i Enebakkveien i Oslo. Det er både butikker og flere boliger i bygget.

Ved 21.30-tida opplyser politiet at en gravemaskin blir hentet inn i arbeidet.

- Vi har hentet inn en gravemaskin i arbeidet med å slukke brannen, så nå blir hele bygget revet. Det er eneste mulighet til å slukke brannen, sier Arne Nurmi vakthavende sjef i Oslo Brann- og redningsetat, til Dagbladet.

Politiet i Oslo opplyste til Dagbladet tidligere i dag at har vært i kontakt med en person som befant seg inne i bygget i Enebakkveien 282. Han skal ha kommet seg ut seg.

- Saken vil bli etterforsket, selv om mye av huset vil bli revet, sier Tor Gulbrandsen, operasjonsleder ved Oslo-politiet, til Dagbladet.

Han sier at åstedsgranskere trolig vil undersøke bygget i morgen etter at det har fått kjølt seg ned. I kveld jobber brannvesenet med å etterslukke slik at brannen ikke blusser opp igjen.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

ABILDSØ: Brann i bygg på Abildsø, Enebakkveien i Oslo. Video: Jonas Jørstad Vis mer

Store brannstyrker på stedet

Tidligere i dag jobbet brannmannskapene med å etablere brannskille i bygget.

Totalt er det 31 mannskaper har jobbet med å slukke brannen i bygget som nå blir revet.

Bygget inneholder to butikker, tannlegekontor og litt forskjellig annen næringsvirksomhet.

Giftig røyk

Politiet tvitret tidligere i dag at det er kraftig røykutvikling, og oppfordrer folk til å holde seg unna brannstedet. De skriver også at folk som bor i nærheten må lukke vinduene.

Brann- og redningsetaten sier at det fortsatt er kraftig røyk og oppfordrer folk i området å være innendørs og lukke alle vinduer.

 11 BRANNBILER PÅ STEDET: Brannvesenet har elleve biler i innsats på stedet. Bilene jobber i forskjellige sektorer for å bekjempe brannen, skriver Brann- og redningsetaten på Twitter. Foto: Jonas Jørstad
 11 BRANNBILER PÅ STEDET: Brannvesenet har elleve biler i innsats på stedet. Bilene jobber i forskjellige sektorer for å bekjempe brannen, skriver Brann- og redningsetaten på Twitter. Foto: Jonas Jørstad Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer