Kraftig brann i bygg på Abildsø

Gravemaskin er hentet inn i arbeidet for å rive hele bygget.

BRENNER FREMDELES: Politiet twitrer at det er kraftig røyutvikling, og oppfordrer folk til å holde seg unna brannstedet. Foto: Jonas Jørstad
BRENNER FREMDELES: Politiet twitrer at det er kraftig røyutvikling, og oppfordrer folk til å holde seg unna brannstedet. Foto: Jonas Jørstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 14.32 fikk Oslo brann- og redningsetat (OBRE) melding om en brann i et bygg i Enebakkveien i Oslo. Det er både butikker og flere boliger i bygget.

Ved 21.30-tida opplyser politiet at en gravemaskin blir hentet inn i arbeidet.

- Vi har hentet inn en gravemaskin i arbeidet med å slukke brannen, så nå blir hele bygget revet. Det er eneste mulighet til å slukke brannen, sier Arne Nurmi vakthavende sjef i Oslo Brann- og redningsetat, til Dagbladet.

Politiet i Oslo opplyste til Dagbladet tidligere i dag at har vært i kontakt med en person som befant seg inne i bygget i Enebakkveien 282. Han skal ha kommet seg ut seg.

- Saken vil bli etterforsket, selv om mye av huset vil bli revet, sier Tor Gulbrandsen, operasjonsleder ved Oslo-politiet, til Dagbladet.

Han sier at åstedsgranskere trolig vil undersøke bygget i morgen etter at det har fått kjølt seg ned. I kveld jobber brannvesenet med å etterslukke slik at brannen ikke blusser opp igjen.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

Store brannstyrker på stedet

Tidligere i dag jobbet brannmannskapene med å etablere brannskille i bygget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer