Kraftig brann i Gamla stan i Stockholm

- Spredningsfaren er stor, sier brannvesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm (NTB-TT): Det brenner i et hus i Gamla stan i Stockholm. Husene står tett i tett, opplyser brannvesenet, og spredningsfaren er stor.

- Det er et mareritt når det brenner i Gamla stan, sier Toni Frank fra brannvesenet i Stockholm.

Folk er evakuert fra området.

Ifølge politiet er det en fullt utviklet brann i butikken, som ligger på bakkeplan i Köpmangatan.

De første meldingene om brannen kom klokken 20.40, og ved 22.20-tiden mandag kveld var brannen fremdeles ikke under kontroll.

Det er ikke meldt om alvorlige personskader, og alle som bor i bygningen som brenner, er blitt evakuert. En person som selv tok seg ut derfra, har fått lettere røykskader. Ytterligere to personer er blitt tatt hånd om av helsepersonell på stedet. Også omkringliggende bygninger blir gjennomsøkt.

Politiet opplyste tidligere mandag kveld at redningsarbeidet var vanskelig fordi kraftig røykutvikling førte til at evakueringen måtte skje gjennom vinduer.

- Vi har en kraftig brann. Det er jo svært tettbygd i Gamla stan, og det vil alltid være spredningsfare, sa Linda Ulfves fra brannvesenet i den svenske hovedstaden til Aftonbladet.

Hun legger til at det er vanskelig å slukke branner i Gamla stan på grunn av de trange gatene.

- Vi er klar over problematikken og har derfor veldig store ressurser på plass. Vi har en spesiell taktikk når det gjelder Gamla stan, fortsetter Ulfves.

Ti ambulanser, tolv brannbiler og rundt 50 brannmenn ble raskt sendt til stedet. (©NTB)