Kraftig brann i gammel Oslo-bygård slukket

Det pågikk omfattende evakuering på stedet søndag kveld.

BRANN: Like over klokka 22.30 søndag rykket nødetatene ut etter melding om brann i en leilighet i Munkedamsveien i Oslo. Video: Frank Karlsen / Dagbladet. Foto: Knut Egil Wang Vis mer

SISTE: Brannen er slukket i leiligheten, og brannvesenet driver etterslukking på stedet, melder politiet på Twitter ved 23.45-tiden.

Det var like over klokka 22.30 søndag at nødetatene rykket ut etter melding om brann i en leilighet i Munkedamsveien i Oslo.

Ifølge operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt skal brannen ha brutt ut i sjette etasje i den aktuelle bygården, som ligger nær Skillebekk.

- Det nøyaktige omfanget av brannen, er det litt tidlig å si noe om, men det er konstatert brann, og brannvesenet har gått i gang med slukningsarbeidet, sa Pedersen til Dagbladet.

Hvor mange det bor i den aktuelle bygården, er ukjent. Det samme er antall evakuerte, men det skal ifølge operasjonslederen dreie seg om flere.

Ved 23.00-tiden opplyste politiet at brannen hadde utviklet seg kraftig i det som skal være en gammel bygård.

PÅ GATEN: Flere beboere står søndag kveld ute på gaten i Munkdamsveien i påvente av ferdig slukningsarbeid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
PÅ GATEN: Flere beboere står søndag kveld ute på gaten i Munkdamsveien i påvente av ferdig slukningsarbeid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

- Det pågår nå omfattende evakuering, meldte politiet.

Brannvesenet fortalte til Dagbladet at brannen hadde begynt å spre seg til takkonstruksjonen.

Operasjonsleder Vidar Pedersen bekreftet dette overfor Dagbladet:

- Brannen som har vært i den aktuelle leiligheten er slukket, men utfordringen er at brannen har spredt seg, sa Pedersen.

- Brannvesenet melder at de har relativt god framgang i slukningsarbeidet, men det er krevende, og vi vil måtte jobbe på stedet ganske lenge.

Ifølge politiet er det foreløpig ikke meldt om noen som er skadet.

Er du på stedet? Tips oss på 2400 0000 eller send e-post til 2400@db.no.