Kraftig brann i høyhus i Sverige

Nødetatene har ikke kontroll, opplyser politiet.

BRANN: Det brenner kraftig i et 16 etasjer høyt bygg i Sverige. FOTO: Björn Larsson Rosvall /TT / NTB scanpix
BRANN: Det brenner kraftig i et 16 etasjer høyt bygg i Sverige. FOTO: Björn Larsson Rosvall /TT / NTB scanpixVis mer

Onsdag kveld melder svensk politi at det brenner i et 16 etasjer høyt nybygg. Det skal ikke befinne seg personer i bygget, men politiet har startet evakuering av et nærliggende hotell.

- Det var ingen som befant seg i bygget. Det er ingen som bor der ettersom det er en byggeplass, sier talsperson ved redningstjenesten Vest, Hanna Danielsson, til Aftonbladet.

Svenske Expressen melder at det dreier seg om Vesterhavsporten ved Falcon Alkoholfri Arena, hvor det på nåværende tidspunkt spilles en kamp i Allsvenskan mellom Falkenberg og Sirius.

Ifølge avisa kan man se brannen på tv-bilder fra kampen.

- Oi, her har vi en dramatisk hendelse. En brand i Falkenberg i en bygning noen hundre meter herifra. Dere hører jo sirenene. Det ser ikke bra ut, sier fotballkommentator Björn Geijer.

Kraftig brann

Radiosportens reporter på stedet melder at flere tilskuere forlot stadion. Kampen ble ikke påvirket av brannen og endte 0-0.

Den første meldingen om hendelsen kom klokka 19.39, og like før klokka 21 melder politiet at de fortsatt ikke har kontroll på brannen.

Politiet opplyser at det brenner fra taket i høyhuset, som ikke er ferdigstilt.

Politiet omtaler brannen som kraftig, og har sperret av et større område. Slokningsarbeidet pågår for fullt, og alle ressurser i region vest står klare til å bistå ved behov.

ALLSVENSKAN: Tv-seere har kunnet se brannen på tv-bildene fra kampen mellom Falkenberg og Sirius i Allsvenskan. Foto: Björn Larsson Rosvall /TT / NTB scanpix
ALLSVENSKAN: Tv-seere har kunnet se brannen på tv-bildene fra kampen mellom Falkenberg og Sirius i Allsvenskan. Foto: Björn Larsson Rosvall /TT / NTB scanpix Vis mer