Skien:

Kraftig brann i metallhaug - tre personer til sykehus

Det brenner i en stor metallhaug i Skien mandag kveld.

SKIEN: Nødetatene i Sør-Øst rykker mandag ettermiddag ut etter melding om brann i en metallhaug utendørs i Skien. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like over klokka 17 mandag ettermiddag fikk politiet melding om en brann i en metallhaug på avfallshåndteringsfirmaet Stena Recycling i Skien.

- Det brenner i den ene enden av en veldig stor haug med sammenpressede biler. Det skal være flere tonn i haugen som brenner, skriver politiet på Twitter.

Mye røyk - tre til sykehus

Den aktuelle haugen er omtrent 100 meter lang, 25 meter bred og 16 meter høy.

Det er mye røyk i området som følge av den store brannen. Politiet oppfordrer bebyggelse i området til å holde vinduer og dører lukket. Det er ikke bolighus i nærheten, men industribygg.

STORE FLAMMER: Det er store flammer på stedet. Foto: Theo Valen
STORE FLAMMER: Det er store flammer på stedet. Foto: Theo Valen Vis mer

- Tre personer er fraktet til sykehus for sjekk etter å ha fått i seg røyk. Det gjelder ansatte som har forsøkt å bistå i slokkingen av brannen, sier operasjonsleder Marianne Mørch til Dagbladet.

Høye smell

Klokka 23.45 sier operasjonsleder Tor Grindem til Dagbladet at brannen forsatt ikke er slukket.

- Brannen er under kontroll, men brannvesenet vil nok drive slukkningsarbeid utover natta, sier Grindem.

Personer i området har blitt anbefalt å holde seg unna røyken.

Politiets innsatsleder på stedet, Marius Dale, har denne forklaringen på veldig høye smell som har blitt hørt i området:

- De smellene vi hører på stedet er naturlig i forhold til det som blir oppbevart av avfall her.

Har kontroll

Ifølge brannvesenet kan det ta lang tid å slokke brannen. Anleggsmaskiner bistår med å separere haugen for å hindre spredning.

- Brannvesenet bruker en del ressurser på å seksjonere ut det som brenner. Planen videre er å drukne det i vann. Brannvesenet vil vurdere fortløpende ut over kvelden hvor lenge det er behov for at vi skal være her og drive med etterslukning, sier Dale.

Det var en stund stor spredningsfare til nærliggende bygninger. I 19-tiden skriver politiet imidlertid på Twitter at brannvesenet har kontroll på brannen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer