Kraftig brann i Nav-lokale i Enebakk

To menn er pågrepet mistenkt for ildspåsettelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til mandag meldte politiet at det var full fyr i et Nav-lokale i Enebakk i Akershus. Timer seinere meldte de om ytterligere en brann i en enebolig i Enebakk. Politiet mistenker ikke brannene kan knyttes opp mot hverandre.

- Det er kraftig brann i store deler av Nav-bygget, og det står flammer fra taket, opplyste vaktleder Frode Johannessen i Øst 110-sentral til NTB klokka 0.50.

Politiet var raske med å mistenke at brannen kunne ha startet på utsida av bygget, og utelukket ikke at brannen kunne ha vært påsatt.

PÅGREPET: To menn er pågrepet mistenkt for ildpåsettelse. FOTO: Tipser.no/Daniel D. Laabak
PÅGREPET: To menn er pågrepet mistenkt for ildpåsettelse. FOTO: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer

To pågrepet

Omtrent klokka 02.30 meldte politiet at to menn var blitt pågrepet mistenkt for ildspåsettelse av bygget.

- Mennene ble pågrepet på bakgrunn av straksetterforskning. At brannen sannsynligvis er påsatt, har medført at to menn er pågrepet. Mennene ble pågrepet i Enebakk kommune, fortalte operasjonsleder Ronny Samuelsen til Dagbladet.

Politiet kan imidlertid ikke uttale seg nærmere om detaljer rundt pågripelsen på nåværende tidspunkt, av hensyn til etterforskningen.

Klokka 7 opplyser Samuelsen at brannen er slokket og at brannvesenet driver etterslokking på stedet.

KRAFTIG BRANN: Brannvesenet antar at bygget vil brenne helt ned. FOTO: Tipser.no/Daniel D. Laabak
KRAFTIG BRANN: Brannvesenet antar at bygget vil brenne helt ned. FOTO: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer

Vil brenne ned

Nødetatene ble varslet om brannen klokka 00.27, ifølge politiet. Både Øst 110-sentralen og politiet er på stedet.

- Vi ble varslet om en mulig brann i Nav-bygget i Prestegårdsveien av 110-sentralen. Litt seinere fikk vi melding om at det var åpne flammer fra taket på bygget, fortalte operasjonsleder Ronny Samuelsen til Dagbladet.

Mulig påsatt

Samuelsen fortalte at det kan virke som at brannen kan ha startet på utsida av bygget, og at politiet på daværende tidspunkt etterforsker saken.

- Kan den ha vært påsatt?

- Det er mulig at brannen kan være påsatt, sier Samuelsen.

Familiens Hus skal holde til i samme bygg som Nav-lokalet, ifølge NTB.

FRYKTER SPREDNING: Brannvesenet konsentrerer seg om å hindre spredning til en nærliggende Joker-butikk. FOTO: Tipser.no/Daniel D. Laabak
FRYKTER SPREDNING: Brannvesenet konsentrerer seg om å hindre spredning til en nærliggende Joker-butikk. FOTO: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer

Full fyr

Samuelsen opplyste at de ikke har fått melding om at personer skal ha oppholdt seg i nærheten av brannen. Det er heller ingen boliger i nærheten, og evakuering var derfor ikke nødvendig.

- Brannvesenet har varslet at brannen er såpass kraftig at det er fare for at bygget brenner ned. Nå konsentrerer vi oss om å hindre brannen i å spre seg til en nærliggende Joker-butikk, sa Samuelsen like over 1.

Klokka 03.40 hadde brannvesenet fått kontroll på brannen og hindret spredning.

Ny brann

Seinere på natta, omtrent klokka 02.50, meldte politiet om at det var full fyr i en enebolig i Enebakk.

- Vi har fått inn en melding om at det er full fyr i en enebolig i Enebakk. Alle personer som er på adressen skal ha kommet seg ut. Nødetatene er på vei til stedet, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til Dagbladet.

Klokka 7 forteller Samuelsen at det er store materielle skader på eneboligen, men at brannen er slokket og at brannvesenet driver med etterslokking.

- Mistenker dere en sammenheng?

- Brannene knyttes ikke opp mot hverandre, fastslår Samuelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer