Kraftig brann i passasjerskip i Stockholm

Har 1600 passasjerer om bord. Minst to skadd.

Foto. JANNE ÅKESSON/Swepix
Foto. JANNE ÅKESSON/Swepix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En kraftig brann har brutt ut i passasjerferja M/S Zenith i Frihamnen i Stockholm. Fartøyet har rundt 1600 passasjer om bord, melder Expressen.

Ifølge vitner var brannen så kraftig at folk hoppet i vannet.

- Ut fra de opplysningene vi har er ilden blitt slukket. Vi vet ikke hvor den begynte eller hvilket omfang ilden har hatt, sier Björn Engström ved politiet i Stockholm til avisa.

Røykdykkere- Vi sender så mye mannskap som mulig, så får vi heller kalle tilbake folk hvis de ikke trengs, sier pressetalsman Björn Engström. De fikk melding om brannen klokka 14.42.

M/S Zenith er registrert på Malta, eid av det spanske rederiet Pullmantur og rundt 200 meter langt.

En mann som kaller seg «Nelson» er besetningsmedlem. Han jobber nattskift, og sier til Expressen at han lå og sov da alarmen gikk. Tykk røyk og vann fra sprinkleranlegget veltet inn da han åpnet heisdøren. - Det var kjempeskremmende med all røyken, sier han til avisa. Han mener brannen var i maskinrommet, mens avisa Dagens Nyheter (DN) melder at ilden skal ha oppstått i et vaskeri om bord. Røykdykkere har tatt seg inn i skipet, og så langt er det bekreftet at minst to personer er skadd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer