Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig eksplosjon i England

Flere mennesker skal være skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst ti mennesker skal være skadd etter en kraftig eksplosjon i byen Clacton i Storbritannia, melder Sky News.

Eksplosjonen inntraff i et boligområde i byen, som ligger i Essex like utenfor London.

Mer enn 30 brannmenn, i tillegg til politi og medisinsk personell er på stedet, hvor det kommer meldinger om flere skadde, skriver Sky News.

Eksplosjonen utløste en gassdrevet brann på to tomannsboliger. Flere andre hus har blitt skadd og berørt av flygende vrakrester, og beboerne har fått beskjed om å komme seg ut hjemmene sine og forlate gaten.

TOTALSKADD: Her skal eksplosjonen ha funnet sted. To hus er totalskadd, mens flere vrakrester skal ha skadd hus i området. Foto: Essex Fire Service
TOTALSKADD: Her skal eksplosjonen ha funnet sted. To hus er totalskadd, mens flere vrakrester skal ha skadd hus i området. Foto: Essex Fire Service Vis mer

- Det rammede området blir nå evakuert. Folk anbefales å unngå området mens nødetatene håndterer situasjonen, sier en talsperson for Essex-politiet til Sky News.

Livstruende skadd Ifølge Sky News er ti personer ha blitt frakta til sykehus - en med livstruende skader og to som er alvorlig skadd. Flere skal også bli behandlet på stedet av medisinsk personell.

Eksplosjonen skal ha skjedd rundt halv ti norsk tid. To hus skal ha fått store skader og en gassbrann brenner på stedet.
Stuart Cole var vitne til eksplosjonen og forteller at rester kom flyvende inn i skolegården.

- Vi holdt på å gjøre barna klar til å gå ut, da vi hørte eksplosjonen lenger ned i gata. Alle naboene kom løpende ut av husene sine, forteller Cole til Sky News.


- Det var som om en bombe gikk av. Barna ble redde og begynte å gråte fordi vi ikke visste hva som foregikk, sier Cole.

Søker etter folk Nødetater bruker nå søkshunder for å forsikre seg om at ingen skal være begravd i ruinene.

- Brannmenn søker nå i ruinene og behandler flere skadde. Det er fortsatt personer som det ikke er gjort rede for, sier en talsperson for brannvesenet i Essex til Daily Gazette.


19 eiendommer skal være evakuert og strømmen skal være skrudd av i området.

Årsaken til eksplosjonen er ikke klar.


Dagbladet oppdaterer saken.


SØKER ETTER FOLK: Brannvesenet i Essex opplyser om at de fortsatt søker etter folk i ruinene. Foto: Essex Fire Service
SØKER ETTER FOLK: Brannvesenet i Essex opplyser om at de fortsatt søker etter folk i ruinene. Foto: Essex Fire Service Vis mer
Hele Norges coronakart