Kraftig eksplosjon i Istanbul

Minst ti personer skadd i sentrum av storbyen.

EKSPLOSJON: Minst 10 mennesker ble skadd da en bombe gikk av i nærheten av Det gylne horn i Istanbul. Flere kjøretøyer, inkludert en politibuss, ble skadd i hendelsen, som fant sted like ved hovedkvarteret til regjeringspartiet AKP. Foto: AP Photo/SCANPIX
EKSPLOSJON: Minst 10 mennesker ble skadd da en bombe gikk av i nærheten av Det gylne horn i Istanbul. Flere kjøretøyer, inkludert en politibuss, ble skadd i hendelsen, som fant sted like ved hovedkvarteret til regjeringspartiet AKP. Foto: AP Photo/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du i nærheten? Kontakt Dagbladet på telefon +47 24 00 00 00 eller e-post 2400@db.no.

(Dagbladet): Eksplosjonen i morgentimene fant sted i nærheten av hovedkvarteret til det tyrkiske regjeringspartiet AKP i sentrum av byen, ifølge CNN Turk.

Hüseyin Çapk?n, politisjef i Istanbul, sier minst 10 personer, derav fem politifolk, er skadd i eksplosjonen, som førte til store skader på en politibuss. Kilden til eksplosjonen er trolig plastiske eksplosiver som ble utløst via fjernutløser, ifølge politisjefen.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet.

I tillegg til AKP-kontorene, ligger bombeåstedet svært nært distriktskontoret til det styrende Rettferdighets- og utviklingspartiet og hovedkvarteret til Foreningen for uavhengige industri- og forretningsfolk, ifølge Hürriyet Daily News.

De fem skadde politifolkene var på vakt ved sistnevnte bygg, melder den tyrkiske avisa.

To andre kjøretøy skal også ha blitt skadd i eksplosjonen ved Det gylne horn, som er en del av Bosporos som skiller den europeiske og asiatiske delen av Tyrkia.