- Kraftig eksplosjon i Tbilisi

Frykter Russland vil ta den georgiske hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det har akkurat komme melding om at det har vært en kraftig eksplosjon i sentrum av Georgias hovedstad Tbilisi. Dette er i så fall første gang russerne bomber mål i hovedstaden og vil være en svært kontroversiell og aggressiv handling fra russisk side.

Tusenvis av utlendinger har flyktet fra byen de siste dagene, og etter at russerne i går bombet mål stadig nærmere Tbilisi er flyene ut av landet fulle.

Henning Lillegård, Dagbladets fotograf i Tblisi, hørte et smell i formiddag, men det er neppe snakk om noe bombeangrep.

- Det har vi ikke hørt noe om, sier Morten Strand, Dagbladets reporter i Tblisi. Han sier det er stille og rolig i byen.

- Det er noe hamstring, men de fleste holder seg hjemme. Noen få har forlatt byen, men det har ikke vært noen flukt i stort omfang, sier Strand.

Bomber Gori

Eksplosjonen inntraff samtidig som russiske styrker bomber byen Gori, som ligger like ved grensen til Sør-Ossetia. Flere personer skal være drept, melder internasjonale nyhetsbyråer.

Den nederlandske ambassadøren forteller til Sky News at en av deres reportere er drept i angrepet.

- Bombene slo ned foran oss og ved siden av oss, forteller Reuters-journalisten Matt Robinson, som har kjørt gjennom byen.

- Flere sårede ligger i gata. Vi kjørte bort fra området så fort vi kunne, sier Robinson.

Han forteller at gata som ble truffet, ligger like ved en åsside der russiske jagerfly tidligere har angrepet georgiske artilleristillinger.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.