Kraftig eksplosjon på Madrids flyplass

Bombe gikk av i parkeringshus - tre skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bombe eksploderte i et parkeringshus ved flyplassen i Madrid i morges, kort etter at en advarsel ble ringt inn til den spanske veitjenesten.

Tre personer ble lettere skadd.

En tykk røyksøyle steg opp fra flyplassen etter eksplosjonen. Både flyplassens terminal 4 og parkeringshuset ble evakuert.

Den baskiske separatistorganisasjonen ETA påtok seg ansvaret for attentatet gjennom en anonym telefonsamtale, opplyste innenriksdepartementet i Baskerland litt etter eksplosjonen.

Ifølge den spanske radiostasjonen Cadena Ser var det en bilbombe som gikk i lufta inne i parkeringshuset ved terminal 4. Tre politimenn som ble sendt for å lete etter bomben, ble lettere skadd.

Både flyplassens terminal 4 og parkeringshuset ble evakuert etter eksplosjonen. En kraftig svart røyksøyle steg til værs over flyplassen etter at det smalt.

Det er ikke klart hvem som kan ha stått bak, men det spekuleres i at det kan ha vært den baskiske separatistorganisasjonen ETA, siden telefonadvarselen ble ringt inn fra Baskerland.

- Innringeren ringte rundt klokka 8 for å si at en Renault varebil ville eksplodere på Madrids flyplass klokka 9.30, sa en talsmann for veitjenesten.

Kraftig eksplosjon på Madrids flyplass

ETA erklærte varig våpenhvile i mars, men har gjentatte ganger truet med å bryte våpenhvilen og gjenoppta terrorvirksomheten i de siste ukene.

Så sent som fredag uttrykte statsminister Jose Luis Rodríguez Zapatero håp om at fredsprosessen lykkes. (NTB)

 KRAFTIG RØYK: Bare lettere skader på tre politimenn som var inne i terminalbygningen for å lete etter bomben. Foto: AP
KRAFTIG RØYK: Bare lettere skader på tre politimenn som var inne i terminalbygningen for å lete etter bomben. Foto: AP Vis mer