Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig etterskjelv i Chile

Rystet hovedstaden Santiago.

FRYKT: Folk trakk utendørs etter at tsunamivarselet ble meldt. Her står innbyggere i byen Constitucion. Foto: REUTERS/David Mercado
FRYKT: Folk trakk utendørs etter at tsunamivarselet ble meldt. Her står innbyggere i byen Constitucion. Foto: REUTERS/David Mercado Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Et kraftig etterskjelv rystet hovedstaden Santiago og sentrale deler av Chile torsdag, melder NTB i ettermiddag.

Skjelvet blir målt til 7,2 i styrke, ifølge USGS.

President Sebastian Pinera skulle innsettes i dag. Bolivias Evo Morales og Perus Alan Garcia var blant de celebre gjestene som var til stede under seremonien, som ble preget av hendelsen lenger sør i landet.

Det er likevel ventet at seremonien vil gå som planlagt.

TsunamivarselDet er ikke utstedt noe tsunamivarsel for Hawaii eller Stillehavet etter skjelvet. Ifølge nyhetsnettstedet Emol.com erklærte marinens havforskningsinstitutt SHOA tsunamivarsel mellom Valparaiso og Los Lagos-regionen.

Skadeomfanget ellers er ikke kjent. Det meldes om at flere bygninger ristet i Santiago, men det er foreløpig ikke rapportert om personskader.

CNN melder at episenteret er i Libertador General Bernardo O'Higgins-regionen, omkring 120 kilometer sørvest for Santiago.

EtterskjelvOmkring 15 minutter senere rystet et nytt etterskjelv det samme området. Dette målte 6,9.

Det har vært en rekke skjelv på rundt 5 i og utenfor Chile hver eneste dag siden kjempeskjelvet på 8.9.

Chile ble rammet av et voldsomt jordskjelv 27. februar. Dette skjelvet og tsunamien det utløste kostet minst 452 mennesker livet. Professor Kuvet Atakan ved Universitetet i Bergen fryktet overfor Dagbladet at etterskjelv på over 7 i styrke kunne gi totalkollaps.


- Kommer det etterskjelv fra 7,0 til 7,5 de neste fem månedene kan det bli kollapser. Etter dette vil skjelvene gradvis bli svakere og svakere, sa Atakan.


Dagbladet kommer med mer.VED KYSTEN: Chile er rammet av flere etterskjelv. Skadene etter dagens skjelv er ikke kjent. Skjermdump: NOAA
VED KYSTEN: Chile er rammet av flere etterskjelv. Skadene etter dagens skjelv er ikke kjent. Skjermdump: NOAA Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!