Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig etterskjelv i Indonesia

Tallet på omkomne etter jordskjelvet på Lombok stiger, samtidig som den indonesiske øya rammes av stadig nye etterskjelv.

ETTERSKJELV: Nord på øya Lombok ødela et jordskjelv søndag kveld tusenvis av bygninger og førte til at mange mennesker døde. Dødstallene stiger og nå har et nytt jordskjelv rammet øya. Foto: Fauzy Chaniago / AP / NTB Scanpix
ETTERSKJELV: Nord på øya Lombok ødela et jordskjelv søndag kveld tusenvis av bygninger og førte til at mange mennesker døde. Dødstallene stiger og nå har et nytt jordskjelv rammet øya. Foto: Fauzy Chaniago / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere 160.000 mennesker ble hjemløse i søndagens kraftige skjelv, som ble målt til 6,9 av indonesiske seismologer.

Torsdag oppjusterte lederen for redningsarbeidet, Nyoman Sidekarya, tallet på omkomne fra 168 til 227, mens det statlige nyhetsbyrået Antara oppgir at 347 mennesker er funnet omkommet og regjeringshæren opplyser at der er funnet 381 omkomne.

De ulike tallene skyldes trolig at myndighetene stiller strengere krav til identifikasjon av ofrene før de blir ført opp på den offisielle lista over omkomne.

Nærmere 1.500 mennesker er innlagt på sykehus med alvorlige skader, mange av dem med hodeskader etter å ha blitt fanget i hus som raste sammen over dem.

Kraftig etterskjelv

Torsdag ble Lombok rammet av et kraftig etterskjelv, som ifølge øyenvitner utløste panikk og skadd bygninger. Etterskjelvet ble målt til 6,2 av indonesiske seismologer og hadde sitt senter 12 kilometer under bakken nordøst på den populære turistøya.

- Folk fikk panikk, hoppet ut av bilene sine og løp i alle retninger midt i trafikken, forteller Sri Laksmi.

Hjemløse

156.000 mennesker er hjemløse etter søndagens skjelv, og mange av dem har tilbrakt nettene under åpen himmel siden. Andre har overnattet i provisoriske sentre.

Tusenvis av utenlandske turister har forlatt Lombok og naboøyene de siste dagene av frykt for nye skjelv.

Indonesiske seismologer har registrert over 350 etterskjelv siden søndag, og torsdagens skjelv var det hittil kraftigste.