Kraftig etterskjelv rystet Pakistan

6,0 på Richters skala.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: Tre millioner kan fryse i hjel

(Dagbladet.no): Et av de kraftigste etterskjelvene siden jordskjelvkatastrofen 8. oktober rystet i dag pakistansk Kashmir. Skjelvet målte 6,0 på Richters skala, og utløste jordskred i Kaghan-dalen. 

Trafikken i deler av Balakot-området ble hindret. Det er ikke rapportert om noen skadde eller drepte etter skjelvet, skriver AP.

Mohammed Rafeek, som bor i en teltleir i utkanten av Balakot, sier til nyhetsbyrået at skjelvet kjentes kraftig.

- Noen skrek. Alle løp ut. Ingen tar sjanser lengre, sa han.

Skjelvet ble følt i både Islamabad, Peshawar, Malakand, Swat, Balakot, Rawlakot, Mansehra og Muzaffarabad, ifølge Express India.

Tallet på omkomne etter jordskjelvet i Pakistan er på 73 000. De fleste døde på pakistanske side i Kashmir, som er delt mellom Pakistan og India. FN anslår at 800 000 mennesker er uten tak over hodet i jordskjelvområdet. 200 000 av disse befinner seg i avsidesliggende områder hvor nødhjelpen ennå ikke har nådd fram.

Hjelpeorganisasjonene kjemper for å hjelpe befolkningen, men sliter med lave budsjetter etter som verden ikke har bidratt med noe i nærheten av den pengesummen FN har bedt om. Den kommende uken er det meldt snø i Pakistan, noe som vil gjøre forholdene enda verre for de mange hjemløse.

MUZZAFARABAD: Slik så byen ut etter megaskjelvet 8. oktober. I dag opplevde Muzzafarabad og flere andre byer et kraftig etterskjelv. Foto: AP/ SCANPIX
MUZZAFARABAD: Slik så byen ut etter megaskjelvet 8. oktober. I dag opplevde Muzzafarabad og flere andre byer et kraftig etterskjelv. Foto: AP/ SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer