Politisk barometer:

Kraftig fall for Erna

Andelen av befolkningen som mener Solberg gjør en god jobb som statsminister har sunket elleve prosentpoeng siden begynnelsen av året, viser Dagbladets måling. Men populariteten til lederen har likevel lite å si for partienes oppslutning, mener valgforsker.

FALL I POPULARITET: Få måneder måneder før valget, gjør Erna det stadig dårligere på Dagbladets popularitetsmålinger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FALL I POPULARITET: Få måneder måneder før valget, gjør Erna det stadig dårligere på Dagbladets popularitetsmålinger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I januar viste Dagbladets måling en rekordhøy popularitet for Erna.

Kort tid etter både den nasjonale nedstengningen etter jul, og ytterligere grep på store deler av det sentrale østlandet etter mutant-utbruddet i Nordre Follo, mente hele 59 prosent at Erna Solberg gjorde en god jobb som statsminister.

Nå har pipa fått en annen lyd, skal man tro Dagbladets ferske måling.

Faller etter stormen

I januar var det 32 prosent som svarte «middels» på spørsmålet om Erna Solberg gjorde en god jobb som statsminister, mens bare åtte prosent mente hun gjorde en dårlig jobb.

Siden den gang har tallene sunket jevnt for Høyre-lederen.

Andelen av befolkningen som mener Solberg gjør en god jobb som statsminister går ned seks prosentpoeng fra forrige måling.

Dette utgjør et fall i popularitet på elleve prosentpoeng siden starten av året.

Siden den gang har også det stormet flere ganger rundt statsministeren. Ikke minst i forbindelse med bursdagsfeiringen på Geilo, som endte med at statsministeren fikk en bot på 20 000 kroner for brudd på smittevernreglene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer