Bolig: Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt over 30 prosent fra august til september.
Bolig: Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt over 30 prosent fra august til september.Vis mer

Kraftig fall i byggetillatelser

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt kraftig fra august til september. Men den langsiktige trenden er positiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt hele 30,1 prosent fra august til september, viser sesongjusterte tall fra SSB.

Det ble i september gitt igangsettingstillatelse til 1.771 boliger. Igangsettingstillatelser ble gitt til 266.400 kvadratmeter bruksareal - 19,1 prosent ned fra august.

Faller fra året før De siste 12 månedene har igangsettingstillatelse blitt gitt til 28.394 boliger, som er 4,0 prosent færre enn i forrige 12-månedersperiode.

Igangsettingstillatelser har de siste 12 månedene blitt gitt til 3.794.000 kvadratmeter bruksareal, som er 6,9 prosent ned fra den forrige 12-månedersperioden.

SSB minner om at igangsettelsestallene varierer en god del fra måned til måned, og at den langsiktige trenden viser en svakt oppadgående utvikling i antall igangsettingstillatelser til nye boliger siden april i år.

Ikke igangsatt bygging SSB minner også om at registrerte igangsettingstillatelser ikke må forveksles med igangsatt bygging.

- At det gis en igangsettingstillatelse, innebærer ikke alltid at bygging settes i gang umiddelbart. Særlig i nedgangstider vil det kunne være en del byggeprosjekter som ikke blir satt i gang, eller som blir utsatt etter at tillatelse for bygging er gitt, heter det.

Flere nyheter Myrseth: Høstkorreksjon eller krakk?
Blodrødt for oljeservicegigant
Meglergigant: - Selg Fredriksen-aksje