Kraftig fall i byggetillatelser

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt kraftig fra august til september. Men den langsiktige trenden er positiv.

Bolig: Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt over 30 prosent fra august til september.
Bolig: Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt over 30 prosent fra august til september.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt hele 30,1 prosent fra august til september, viser sesongjusterte tall fra SSB.

Det ble i september gitt igangsettingstillatelse til 1.771 boliger. Igangsettingstillatelser ble gitt til 266.400 kvadratmeter bruksareal - 19,1 prosent ned fra august.

Faller fra året før De siste 12 månedene har igangsettingstillatelse blitt gitt til 28.394 boliger, som er 4,0 prosent færre enn i forrige 12-månedersperiode.

Igangsettingstillatelser har de siste 12 månedene blitt gitt til 3.794.000 kvadratmeter bruksareal, som er 6,9 prosent ned fra den forrige 12-månedersperioden.

SSB minner om at igangsettelsestallene varierer en god del fra måned til måned, og at den langsiktige trenden viser en svakt oppadgående utvikling i antall igangsettingstillatelser til nye boliger siden april i år.

Ikke igangsatt bygging SSB minner også om at registrerte igangsettingstillatelser ikke må forveksles med igangsatt bygging.

- At det gis en igangsettingstillatelse, innebærer ikke alltid at bygging settes i gang umiddelbart. Særlig i nedgangstider vil det kunne være en del byggeprosjekter som ikke blir satt i gang, eller som blir utsatt etter at tillatelse for bygging er gitt, heter det.

Flere nyheter Myrseth: Høstkorreksjon eller krakk?
Blodrødt for oljeservicegigant
Meglergigant: - Selg Fredriksen-aksje