Kraftig fall på Oslo Børs

Følger børs-uroen i resten av verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs opplevde et kraftig fall like etter åpning fredag. Fast-aksjen faller mest.

Hovedindeksen lå ved 10-tiden fredag på 487,5 poeng. Det er en nedgang på 1,3 prosent. En av årsakene til nedgangen er frykt for at uroen på det amerikanske boligmarkedet skal svekke så vel USAs økonomi som verdensøkonomien.

Søkemotorselskapet Fast er fredag formiddags klare taper. Ved 10-tiden hadde Fast-aksjen falt nesten 24 prosent. Årsaken til fallet er at selskapet fredag la fram et resultatvarsel som var langt dystrere enn tidligere antatt.

Solenergiselskapet REC presenterte gode tall for andre kvartal fredag, men likevel gikk aksjen ned i Børsens åpningstime. Den gikk ned nesten 4 prosent i løpet av den første halvtimen på Oslo Børs, men i løpet av formiddagen gikk den litt opp igjen. Ved 10-tiden ble REC-aksjen omsatt for 222,50 kroner, noe som er en nedgang på 0,56 prosent.

Statoil gikk ned 1,14 prosent og Hydro gikk ned 1,53 prosent i løpet av den første handletimen på børsen fredag.

Også de andre europeiske børsene faller fredag, og børsene falt kraftig i Asia fredag etter den rekordstore nedgangen på New York-børsene dagen før. Da falt Dow Jones nesten 3 prosent.

Børsen falt også kraftig et går. Da klarte bare et mindretall av selskapene på Oslo Børs å øke sin verdi. På dagen da børsen endte under 500-merket var nedgangen av det brede slaget.

Da Oslo Børs stengte for handel torsdag ettermiddag var fasiten en nedgang på 2,38 prosent fra onsdag. Hovedindeksen lå på 493,77 poeng – over 12 poeng lavere enn da den åpnet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

Utviklingen i Oslo var den desidert verste blant de toneangivende børsene i Europa, ifølge DN.no.

NTB