Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig flom lammer Norrland

Kraftig regnvær gjør at alle jernbanestrekninger i Nord-Sverige er stengt. - Dette arter seg som en ren naturkatastrofe sier presseansvarlig i SJ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halv ti i formiddag måtte det svenske jernbaneselskapet SJ gi opp. Kraftig regnvær i hele Norrland fra Gävle og nordover gjør at jernbanelinjene ikke er sikre lenger.

I morgest måtte 460 passasjerer evakueres med buss fra jernbanestasjonene i Gävle og Ånge. - Det arter seg som rene naturkatastrofen sier Alf Thornberg, presseansvarlig i SJ til Aftonbladet.

Alledere i natt fikk SJ problemer med trafikken fra Göteborg og Stockholm i retning Storuman og Vstersund og tidlig i morgest ble passasjerer med billett oppfordret til ikke å reise nordover.

Kaotisk situasjon

- Akkurat nå er situasjonen så kaotisk at det ikke en gang er noen vits å sette inn busser for å erstatte de innstilte togene, sier Thornberg.

Også veiene i Norrland er nemlig strengt eller delvis stengt på grunn av ras eller rasfare.

Verste på 20 år

I Vstersund-området beskrives situasjonen som det verste på 20 år, og alle i området blir bedt om å la bilen stå og holde seg borte fra veiene på grunn av stor fare for vannplaning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media