Donald Trump

Kraftig hint om neste presidentvalg

Den tidligere presidenten er tilbake i Washington D.C. for første gang etter valgtapet. Han kom med en beskjed om valget i 2024. - Gjør jeg ikke det, er dette landet fortapt.

TALER: Donald Trump holder hovedtalen som avslutter en stor konferanse på America First Policy Institute. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB
TALER: Donald Trump holder hovedtalen som avslutter en stor konferanse på America First Policy Institute. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trump holder hovedtalen som avslutter en stor konferanse på America First Policy Institute (AFPI), en tankesmie tett befolket av hans allierte. Trump entrer podiet klokka 21.30 norsk tid.

I talen kommenterer Trump inflasjonen og de høye bensinprisene i USA. Etter hans mening «kneler» nå landet under Binden-administrasjonen.

- Landet vårt går til helvete, sier den tidligere presidenten.

Skylden la han på Det demokratiske partiet, ifølge Newsweek. Han hevdet at USA hadde en blomstrende økonomi, en trygg grense mot Mexico, lave bensinpriser og ingen inflasjon da han selv var president.

En republikansk president

– Landet vårt er nå en pøl av kriminalitet, vi har blod, død og lidelse i et utenkelig omfang, sier Trump i tirsdagens tale.

Han mener derfor at folket kommer til å stemme fram en republikansk president i 2024.

AH! UH! Under en avslutningstale kommer det mye lyder fra tidligere president Donald Trump. Video: Reuters Vis mer

- Jeg ser fram til når en republikansk president tar tilbake Det hvite hus i 2024, noe jeg virkelig tror kommer til å skje, sier Trump.

Trump har tidligere uttalt at han vil stille til valget i 2024 for å bli gjenvalgt som USAs president og han kom med et klart hint under kveldens tale.

- Gjør jeg ikke det, er landet vårt fortapt, sier presidenten.

- Vi skal ikke la dette fortsette. Vi gjør oss klare for et utrolig comeback, sier Trump helt på slutten av den 90 minutter lange talen.

Kryptisk

Enkelte av Trumps rådgivere skal ha bedt ham om å snakke mer om sine framtidsvisjoner idet han forbereder seg på å kunngjøre om han vil stille som kandidat i valget.

Noen timer før Trump gikk på talerstolen, holdt hans tidligere visepresident Mike Pence en tale i Washington.

- Valg handler om framtida

I talen snakket Pence om at det ikke nytter å se seg tilbake for å vinne valg.

- Noen velger å fokusere på fortida, men valg handler om framtida, sa han til en forsamling konservative studenter.

Han snakker også for at man bør innføre dødsstraff for narkotikalangere, og henviser til Kina, som Trump hevder ikke har et problem med at folk bruker narkotika.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer