Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig hopp i matvareprisene

Prisene på matvarer steg med 2,2 prosent bare fra januar til februar. Det er den kraftigste prisøkningen siden 1982.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisøkningen på matvarer i februar er den høyeste månedlige økningen siden 1982. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

De fleste matvaregruppene ble dyrere i februar. Men det var spesielt stor prisøkning på brød og kornprodukter, pasta, melkeprodukter, oljer og fett.

- Det kan tyde på at økende råvarepriser internasjonalt også merkes i Norge, skriver SSB i en pressemelding.

Konsumprisindeksen (KPI) steg med 0,5 prosent fra januar til februar, på årsbasis fra februar 2007 til februar 2008 gikk KPI opp med 3,7 prosent. Justert for endringer i avgifter og energivarer holdt utenom (KPI-JAE) ble prisveksten de siste tolv månedene på 2,2 prosent i februar, mot 1,9 prosent i januar.

(NTB)

BLIR DYRERE: Særlig basisvarer som brød og kornprodukter, pasta og melkeprodukter har fått en kraftig prisøkning den siste måneden. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
BLIR DYRERE: Særlig basisvarer som brød og kornprodukter, pasta og melkeprodukter har fått en kraftig prisøkning den siste måneden. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media