NEDTUR: Høyre faller 3,3 prosentpoeng på meningsmålingen. Imidlertid har Erna Solberg god grunn til å smile - partiet har fortsatt et oppslutning på 31,3 prosent. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dgbladet
NEDTUR: Høyre faller 3,3 prosentpoeng på meningsmålingen. Imidlertid har Erna Solberg god grunn til å smile - partiet har fortsatt et oppslutning på 31,3 prosent. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DgbladetVis mer

Kraftig Høyre-fall på ny måling

Partileder Erna Solberg er likevel fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Høyre faller 3,3 prosentpoeng på meningsmålingen Opinion Perduco har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Partileder Erna Solberg er likevel fornøyd med 31,3 prosent. Kristelig Folkeparti havner under sperregrensen.

- Det går alltid litt opp og litt ned. Selv om vi har vært på et høyere nivå, er dette et kjempeflott resultat for oss. Det store borgerlige flertallet sier meg at det er et stort ønske om en ny regjering, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Av regjeringspartiene er det bare Senterpartiet som faller noe tilbake, 0,2 prosentpoeng til en oppslutning på 4,8. Arbeiderpartiet går fram 0,9 til 27,5 mens SV går fram 0,8 til 5,0 og stabler seg dermed et lite stykke unna sperregrensen.

På borgerlig side går også Kristelig Folkeparti tilbake, med 0,9 prosentpoeng til 3,8, og partiet er dermed under sperregrensen. Venstre går fram 1,1 til 5,8 mens Fremskrittspartiet går fram 1 prosentpoeng til 18,8.

Rødt får som på oktobermålingen 1,4 prosent oppslutning, mens andre partier og grupper får 1,8 prosents oppslutning - fram 0,6.

Mandatfordelingen gir blåblått flertall til Høyre og Fremskrittspartiet, med 88 plasser på Stortinget, tre mer enn det som behøves for flertall og 17 flere enn de to partiene har i dag. De rødgrønne får 67, som er 19 færre enn de har i dag.

Meningsmålingen er tatt opp mellom 7. og 11. november. 1.000 personer er spurt på telefon hva de ville ha stemt dersom det var stortingsvalg i morgen.

(NTB)