FORTSATT STØRST: Selv om pila peker nedover, leder Erna Solberg fortsatt landets største parti, ifølge meningsmålingene. 
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
FORTSATT STØRST: Selv om pila peker nedover, leder Erna Solberg fortsatt landets største parti, ifølge meningsmålingene. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Kraftig Høyre-fall på ny meningsmåling

Mens Arbeiderpartiet har solid framgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre får 33,4 prosents oppslutning på meningsmålingen som InFact har laget for VG i november, ned 2,6 prosentpoeng fra oktober.

Målingen er ikke alene om å vise nedgang for Høyre den siste tiden. På hele fire målinger denne uka går Solbergs parti tilbake mellom 3,3 og 1,8 prosentpoeng. Spørsmålet er om den siste tidens skattediskusjon er blitt en tapersak for landets største opposisjonsparti.

- Nei, det tror jeg ikke. Hva vi mener der er så kjent at jeg ikke tror det har noen stor effekt. Det har nok mer å si at regjeringspartiene har kommet seg litt opp fra en bølgedal. 33,4 prosent er fortsatt veldig solid, sier Erna Solberg til VG.

Arbeiderpartiet går fram 2,0 prosentpoeng til 29,6 prosent på partibarometeret. For de øvrige regjeringspartiene er det litt mer optimisme å spore med SVs framgang på 0,9 til akkurat over sperregrensen på 4,0 prosents oppslutning. Senterpartiet får 5,1 prosent, opp 0,3 prosentpoeng.

I opposisjonen er det bare Venstre som går noe fram, 0,5 prosentpoeng til 5,3. Frp faller 0,7 til 14,2 og KrF er ned 0,6 til 5,6.

Rødt går tilbake 0,3 prosentpoeng til 1,9 mens andre partier og lister får 2,0 prosent, opp 0,4 prosentpoeng.

(NTB)