Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig jordskjelv i Burma

Minst 60 personer har mistet livet i et kraftig jordskjelv ved grensa mellom Burma og Thailand. Dødstallene vil stige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episenteret lå i nærheten av byen Tarlay, og rystelsene var merkbare så langt unna som i Bangkok og den vietnamesiske hovedstaden Hanoi. Ifølge amerikanske US Geological Survey hadde jordskjelvet torsdag en styrke på 6,8.

- Dødstallet har økt til over 60 i de berørte områdene, forteller en burmesisk tjenestemann som ikke ønsker å bli navngitt. Stengte veier Over 240 bygninger skal ha rast sammen, deriblant fem klostre.

Veiene i området er stengt, og dødstallet kan komme til å stige.

- Om lag 90 personer er skadd. Tjenestemenn forsøker fortsatt å nå fram til noen av de berørte områdene. Det er fortsatt noen steder hvor vi ikke klarer å ta oss fram, sier tjenestemannen.

Skadene på infrastrukturen i de jordskjelvrammede områdene ser likevel ikke ut til å være katastrofale, ifølge den humanitære organisasjonen World Vision.

- Fem klostre og 35 bygninger raste sammen i Tarlay, sier tjenestemannen, som forklarer at det var dette som førte til at folk mistet livet.

Flere titalls mennesker skal være skadd i byen, som ligger i distriktet Tachileik.

På den andre siden av grensa opplyser thailandske myndigheter at en kvinne omkom i distriktet Mae Sai da en av veggene i huset hennes raste sammen.

Det har vært flere etterskjelv etter det første, kraftige skjelvet som ble utløst bare 10 kilometer under jordoverflaten. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling