Kraftig jordskjelv i Hedmark

Et jordskjelv på 3,5 i styrke ble registert sør i Hedmark i går. Dette betegnes som et stort skjelv i norsk målestokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det forholdsvis kraftige jordskjelv rammet Hedmark i går formiddag, klokka 10.53. Skjelvet ble merket flere steder og folk ringte oppskaket politiet og jordskjelvinstituttet på Kjeller.

Små etterskjelv

- Det dreier seg om et kraftig jordskjelv etter norske forhold, sier analytiker Berit Paulsen ved jordskjelvinstituttet Norsar til Dagbladet.no.

Hun opplyser at det som oftest er det største skjelvet som kommer først. Det er med andre ord ikke grunn til å engste seg for at det kan komme kraftige skjelv i etterkant.

- Vi vil nok oppleve noen mindre rystelser i ettertid, men disse vil være så svake at folk trolig ikke vil merke dem i det hele tatt, sier Paulsen.

Merket flere steder

Dagbladet og Norsar har fått meldinger fra folk i Eidsvoll, Hamar, Solør, Minnesund, Kongsvinger og nord i Oslo. En har også ringt og fortalt om rystelser nord i Nannestad.

Skjelvet ble blant annet merket på Hamar med vel 25 000 innbyggere.

- Jeg merket at det romlet på taket og lurte på om ventilasjonspipa var i ferd med løsne, sier Anne Merethe Sveen til Dagbladet.no.

Ingen skadd

- Vi har fått meldinger fra folk som forteller at bilder og speil har svaiet, sier Paulsen.

Hun sier det er uvanlig at skjelv på 3,5 på Richters skala rammer Norge, og hvertfall i dette området.

- Jeg regner ikke med at noen er skadd av skjelvet og det er lite trolig at bygninger er skadd heller, sier Paulsen.

HER ER SENTERET:</B> Kartet viser hvor episenteret til dagens skjelv antas å være. Ifølge Norsar er det litt vest for Flisa i Hedmark.
REGISTRERTE SKJELV:</B> Kartet viser jordskjelv fra 1979 frem til i dag, røde symboler er jordskjelv som ble merket av mennesker, mens gule er andre jordskjelv med styrke 4 eller større.