Kraftig jordskjelv i Indonesia

Flere hundre bygninger har rast sammen i by på Sumatra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||• Er du i nærheten av det rammede området eller kjenner du noen som er i nærheten? Kontakt Dagbladet på 24 00 00 00, SMS/MMS til 2400 eller epost til 2400@db.no epost.

(Dagbladet.no): Et jordskjelv ifølge nyhetsbyrået AP ble målt til 7,6 på Richters skala, rammet onsdag den indonesiske øya Sumatra, ifølge indonesiske geologer og meteorologer. CNN melder at skjelvet ble målt til 7,9.Episenteret for skjelvet skal ha vært utenfor vestkysten av Sumatra, omtrent 50 til 70 kilometer sørvest for byen Padang.

- Folk har panikk. De løper ut av bygninger. Mange av bygningene har kollapset, sier et vitne i Padang til MetroTV, ifølge AP.

Skjelvet var mulig å kjenne i Jakarta, flere hundre kilometer unna, og i Singapore og Malaysia.Pacific Tsunami Warnings Center sendte først ut et tsunamivarsel for Indonesia, India, Thailand og Malaysia etter skjelvet. Dette varselet er nå trukket tilbake, og det konstateres at det ikke oppstod en tsunami.

Men ødeleggelsene etter selve skjelvet ser ut til å være store:

— Flere hundre hus langs veien er ødelagt. Det brenner flere steder, bruer er ødelagt og det er ekstrem panikk her, kanskje fordi ødelagte vannrør har skapt oversvømmelser i gatene, sier Reuters, reporter i Pandang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer