Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig jordskjelv i Japan

Et jordskjelv målt til 7,1 på Richters skala rystet i dag store områder i vestre Japan. Skjelvet er det sterkeste i landet siden det tragiske jordskjelvet i Kobe i 1995. Det er ikke foreløpig meldt om omkomne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjelvet var sterkest på landsbygda. Det var sterkt nok til å kaste folk i bakken, og en del vinduer er knust. Men foreløpig er det ikke rapportert om dødsfall som følge av skjelvet, skriver Reuters.

En representant for den elektriske industriorganisasjonen sier at skjelvet ikke hadde noen påvirkning på kjernekraftverk i området, siden de var stengt for vedlikeholdsarbeid.

Det er heller ikke rapportert om flodbølger, men etterskjelv er registrert i en del områder.

Sentrum i skjelvet skal ha vært omtrent 10 km under jorda i vestre Tottori, melder Reuters.

- Jeg kjente et stort støt, deretter ristet det i minst 10 sekunder og jeg kunne ikke stå på beina, sa en reporter for nyhetskanalen NHK.

En representant for lokale myndigheter i Shimane sier at noen hus kollapset.

Det rapporteres også at skjelvet rystet motorsportbanen Suzuka, der sesongens nest siste formel 1-løp skal kjøres søndag. Journalister i banens mediasenter rømte bygningen som skal ha svaiet i to til tre minutter.