Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig jordskjelv i Japan

To mistet livet og åtte er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer mistet livet og åtte ble skadd da det nordlige Japan ble rammet av et kraftig jordskjelv lørdag morgen.

Skjelvet målte 7 på Richters skala og hadde sitt senter ti kilometer under bakken i Iwate-regionen, som ligger om lag 500 kilometer nord for Tokyo.

Det ble meldt om fare for jordskred flere steder etter skjelvet, og én person mistet livet i et skred i regionen Fukushima, sier Nobutaka Machimura, talsperson for den japanske regjeringen. En mann mistet livet i Iwate da han i panikk løp ut av huset og ble truffet av en lastebil.

- Åtte personer ble skadd, og tilstanden til én av dem er alvorlig, sier han.

TV-bilder fra skjelvet viste svaiende bygninger i byene nord i Japan, men jordskjelvet kunne også merkes i hovedstaden.

- Jeg kjørte, og bilen min begynte plutselig å riste. Jeg så telefonstolper og bygninger svaie voldsomt. Jeg så knuste vinduer og takstein som hadde falt ned, forteller en innbygger i byen Kurihara.

- Det var skummelt. Det var vanskelig å stå oppe. TV-en falt ned og kjøleskapet ristet, sier Sachiko Sugihara, en butikkeier i byen Oshushi.

Ifølge Tokyo Electric fungerer kjernekraftverkene i det rammede området som de skal etter skjelvet, melder NHK.

Om lag 20 prosent av verdens kraftige jordskjelv rammer Japan, og landet har bygget infrastruktur og boliger som skal tåle kraftige rystelser. Et nytt varslingssystem gjorde japanske medier i stand til å varsle skjelvet like før det rammet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!