Kraftig jordskjelv i Øst-Afrika

Skjelvet målte 6.8 på Richters skala. Hundrevis er evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge amerikanske U.S Geological Survey (USGS) så kom jordskjelvet 13.19 i dag i en region kalt Congo-Tanzania, omkring 55 kilometer sørøst for byen Kalemie i Den demokratiske republikken Kongo. Det melder nyhetsbyrået AP.

Hundrevis av mennesker ble evakuert fra kontorbygninger i sentrum av Nairobi etter jordskjelvet.

- Folk kom løpende ned - redde - fordi du vet ikke hva det er. Du beveger deg hit og dit, sa Tabitha Nyambati til nyhetsbyrået Reuters, mens hun demonstrerte hvordan skjelvet fikk henne til å gynge.

Gatene ble etter hvert fylt med mennesker som prøvde å rømme det sentrale forretningsstrøket med bil. 

Det kenyanske meteorologiske instituttet melder til nyhetsbyrået Reuters at det så langt ikke var kommet rapporter om omkomne.

- Vi har ikke motatt noen informasjon om skader som er forårsaket av skjelvet eller omkomne, sa meteorlog Peter Abende på den nasjonale fjernsynskanalen.

Men han la til at det er sjeldent med jordskjelv av dette omfanget, skriver CNN .

Kan lett forårsake store skader

- Et jordskjelv av dette slaget kan lett forårsake store skader, men jeg lurer på hvilken infrastruktur de har i regionene. Det er kanskje ikke så mye å ødelegge, sier Dr. Andrzej Kijko, sjef for avdelingen for seismologi ved Sør Afrikas Geovitenskapelige institutt.

EVAKUERT: Hundrevis av mennesker ble evakuert fra kontorbygninger i påvente av ny informasjon om skjelvet. Foto: Scanpix
EVAKUERT: Hundrevis av mennesker ble evakuert fra kontorbygninger i påvente av ny informasjon om skjelvet. Foto: Scanpix Vis mer

Skjelvet kunne også merkes i Rwandas hovedstad Kigali og i Tanzania. 

- Vi følte bakken riste, sier taxifjåfør Simeon Nduwimana til Reuters. Han la til at situasjonen nå var normalisert og at han ikke hadde sett noen skadede bygninger.