Kraftig jordskjelv på grensen mellom Irak og Iran

Minst 141 personer omkom i jordskjelvet i Irak og Iran, ifølge landenes myndigheter og statlige medier. Skjelvet kunne merkes i store deler av Midtøsten.

MANGE SKADDE: Her fraktes en skadet person i Irak til sykehuset for behandling etter jordskjelvet. Foto: Feriq Ferec / Anadolu Agency
MANGE SKADDE: Her fraktes en skadet person i Irak til sykehuset for behandling etter jordskjelvet. Foto: Feriq Ferec / Anadolu Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Et kraftig jordskjelv har rystet det nordøstlige Irak, nær grensen til Iran. Ifølge forskerorganisasjonen EMSC hadde skjelvet en styrke på 7,6, US Geological Survey (USGS) anslår styrken til 7,2.

Minst 61 drept

Dødstallene har steget raskt. Minst 141 personer er bekreftet omkomne i Kermanshah-provinsen i Iran, opplyser lokale myndigheter. Over 60 av dem i byen Sarpol-e Zahab. Over 1.000 personer skal også være skadd i jordskjelvet.

– Det er fortsatt mennesker begravet i ruinene. Vi håper dødstallet og antall skadde ikke vil stige altfor mye, men det vil stige, sier viseguvernør Mojtaba Nikkerdar i Kermanshah, ifølge NTB.

Han opplyser om at det jobbes med å sette opp nødhjelpsleire i området.

Skjelvet hadde sitt senter 19 kilometer under jordoverflaten i nærheten av byen Halabja, tett opp mot grensen til Iran. Fra området meldes det om strømbrudd, og i Iran har mange rømt ut av husene sine. Irakisk TV melder at det er skader i åtte byer, og at redningsmannskaper har rykket ut.

Stort område

På Twitter melder folk at de har kjent skjelvet så langt unna som Kuwait og Abu Dhabi. I Kuwait, som ligger 900 kilometer fra episenteret, har folk styrtet ut av høyhus på grunn av svaiingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer