Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig jordskjelv på Kreta

Et jordskjelv med styrke 6 rammet den populære greske ferieøya onsdag morgen.

KRAFTIG SKJELV: Et jordskjelv målt til 6 i styrke rammet ferieøya Kreta onsdag morgen. Foto: Google Earth / USGS Vis mer

Et jordskjelv med styrke 6 har rammet den greske ferieøya Kreta melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

USAs geologiske undersøkelse meldte om et jordskjelv med styrke på 6 klokka 08.23 norsk tid.

Det er ikke meldt om skader på verken mennesker eller bygninger. Ifølge den greske avisa Ekathimerini har bygninger blitt evakuert etter hendelsen.

- Hele øya ristet

– Det var et kraftig jordskjelv. Hele øya ristet, men heldigvis har det ikke blitt meldt om noen skader, sier Kretas guvernør Stavros Arnaoutakis til kringkasteren TV ERT.

Skjelvet skal ha hatt en dybde på 71 kilometer.

Skjelvet hadde sitt episenter i havet 41 kilometer nordvest for byen Platanos helt vest på øya.

Et kraftig jordskjelv som rammet Albania og kunne merkes på hele Balkan, rammet natt til tirsdag. Onsdag morgen er antall døde oppe i 25 etter jordskjelvet litt lenger nord i Europa. Skjelvet, med en styrke på 6,4, var etterfulgt av flere kraftige etterskjelv.

- Ingen grunn til bekymring

Fortsatt fryktes det at flere er fanget under sammenraste bygninger. I Durrës har blant annet et høyhus på 18 etasjer og to hoteller kollapset.

Seismolog Efthymios Lekkas sier at dagens skjelv på Kreta ikke har noen sammenheng med skjelvet i Albania.

- Jordskjelv på denne dybden er vanligvis enkeltstående hendelser. De pleier ikke å følges av mange etterskjelv, så det er ingen alvorlig grunn til bekymring, sier seismolog Efthimis Lekkas.

Er du på Kreta og har merket jordskjelvet? Har du video, bilder eller tips? Kontakt oss på 2400@db.no eller på tlf 24 00 00 00.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media