Kraftig jordskjelv rystet Chile

Livredde chilenere løp ut i gatene.

JORDSKJELV: Det ble iverksatt evakuering av folk som bor langs kysten i Chile, i frykt for en tsunami. Det er ikke meldt om noen skadde etter skjelvet. Foto: AP Photo/Fabian Suazo/Scanpix
JORDSKJELV: Det ble iverksatt evakuering av folk som bor langs kysten i Chile, i frykt for en tsunami. Det er ikke meldt om noen skadde etter skjelvet. Foto: AP Photo/Fabian Suazo/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skjelvet ble målt til 7,1 og hadde sitt episenter rundt 100 kilometer nordvest for byen Talca, 10 kilometer under bakken, opplyser U.S. Geological Survey.

Jordskjelvet fikk livredde chilenere til å løpe ut av husene sine i Talca-området, og også i hovedstaden Santiago kjente folk at store bygninger svaiet.

Frykt for tsunami Langs kysten ble det satt i verk evakuering av frykt for en tsunamibølge, men alarmen ble etter en tid avblåst.

Chilenske medier melder om strømbrudd og døde telefonlinjer flere steder, men det er ikke meldt om personskader etter skjelvet.

Søndagens jordskjelv fant sted nær området der et kraftig jordskjelv rammet i 2010. Det skjelvet ble målt til 8,8 og forårsaket tsunamier. Over 500 mennesker mistet livet.

Gruver Det ligger også flere store kobbergruver i området som ble rammet av jordskjelv søndag. Chile er verdens største kobbereksportør, men mesteparten av produksjonen skjer helt nord i det langstrakte landet.

Den chilenske kobbergiganten Codelco opplyser at driften ved to av deres gruver som ligger nær episenteret til skjelvet, går som normalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer