Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig jordskjelv rystet Indonesia

Tusener av innbyggere på øya Sulawesi løp i frykt for tsunamibølger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jordskjelvet ble målt til 6,3 på Richters skala, og hadde sitt episenter omkring 30 kilometer under jordoverflaten på den østindonesiske øya Sulawesi.

Panikk

Skjelvet inntraff klokka 03.10 natt til mandag lokal tid. Tusener av mennesker våknet av de kraftige rystelsene, og løp ut i gatene og opp i høyereliggende åser i frykt for monsterbølger i kjølvannet av jordskjelvet, melder Associated Press (AP).


- De ropte «Vann, vann» i frykt for bølger, sier legen Riri Lamadjido ved Unata-sykehuset i byen Palu på Sulawesi.

Politiet måtte rykke ut i gatene i et forsøk på å roe ned folk. Ifølge polititalsmannen Victor Batara i Palu er minst èn person omkommet som følge av jordskjelvet, melder Reuters.

- Vi har fått meldinger om èn omkommet og èn alvorlig skadd i Vest-Donggala, sier Batara.

Flere bygninger på øya skal ha blitt skadd i skjelvet. Også flyplassen i Palu er stengt som følge av skader.

Jordskjelvet førte også til kraftige rystninger i Aceh-provinsens hovedstad Banda Aceh, og ifølge lokale medier skal innbyggerene på Sulawesi ha registrert flere etterskjelv.

- Neppe tsunamifare

Jordskjelvet kommer en snau måned etter det rekordkraftige jordskjelvet utenfor den indonesiske øya Sumatra andre juledag.

Det var dette skjelvet - målt til over ni på Richters skala - som utløste flodbølgekatastrofen som tok livet av minst 234 000 mennesker i landene rundt Indiahavet.

Indonesias 17 000 små og store øyer rystes jevnlig av jordskjelv, men sjeldent så kraftige som i natt.

Ifølge indonesiske myndigheter er det imidlertid liten fare for kjempebølger.

- Jordskjelvet inntraff under land, så muligheten for tsunamibølger er liten, sier Maulidin Labalo i Palu til en lokal radiostasjon.

RYSTET I NATT: Bildet er tatt i en annen sammenheng, men viser deler av Sulawesi-øya, der nattas jordskjelv inntraff.
FLYKTET I PANIKK FOR DETTE: Bildet viser de enorme ødeleggelsene i den indonesiske Aceh-provinsen etter monsterskjelvet 2. juledag.