Kraftsektorstreiken:

Kraftig krangel i kraftsektoren: - Opplever at KS Bedrift bryter taushetsplikten

Arbeiderne vil bare tilbake i arbeid, nå frykter de utspillene forlenger konflikten.

Problematisk: Jan Ove Andersen i El og IT Forbundet synes det er problematisk at de ikke kan tilbakevise påstandene KS Bedrift legger fram. Foto: Pressebilde / EL og IT Forbundet.
Problematisk: Jan Ove Andersen i El og IT Forbundet synes det er problematisk at de ikke kan tilbakevise påstandene KS Bedrift legger fram. Foto: Pressebilde / EL og IT Forbundet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): På fredag ble det klart at KS Bedrift og EL og IT Forbundet likevel ikke kom til enighet om en løsning for å stanse streiken i kraftsektoren. Nå mener EL og IT Forbundet at KS Bedrift har brutt taushetsplikten i etterkant av meklingsmøtet.

I arbeidsrettsloven står det: "Enhver som deltar i meklingen, plikter å bevare taushet om det som er fremkommet hvis ikke mekleren tillater offentliggjøring". Men i etterkant av meklingsmøtet med EL og IT Forbundet sendte KS Bedrift ut både en pressemelding og et nyhetsbrev hvor de omtaler forhandlingene.

"EL og IT la fram et forslag til løsning på streiken. Etter en grundig vurdering kunne KS Bedrift si ja til dette forslaget. Det passet EL og IT tydeligvis dårlig, for da var tiden inne til å si nei til sitt eget forslag. Og der står vi, mens streiken går videre. Det skal vi innrømme El og IT: de er konsekvente som kjerringa mot strømmen, og de snur gjerne båten, slik at de får med seg motvinden uansett", skriver KS Bedrift i nyhetsbrevet som Dagbladet har fått tak i.

Forbundsleder reagerer

Uttalelsen får forbundsleder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen, til å reagere ettersom han opplever det som at enhver mekler alltid er nøye med å understreke taushetsplikten ved meklingsstart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer