Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig kritikk mot Nortura-slakteri etter tilsyn

Fant alvorlige hygienebrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet fant alvorlige brudd på hygienen ved en inspeksjon hos Nortura i Steinkjer i november. Tilsynet mener saken er alvorlig.

Inspektørene undersøkte forholdene i slaktehallen like før og i det grisen kommer inn i hallen, og vurderer hygienebruddene som alvorlige, skriver Trønder-Avisa.

- Det var for dårlig renhold på enkeltområder før slaktingen skulle starte opp den morgenen. Det er brudd på både virksomhetens egne rutiner for renholdskontroll, og selvsagt brudd på gjeldende regelverk for denne type bedrifter, sier seksjonssjef Jan Arild Røkke i Mattilsynet.

I rapporten fra tilsynet heter det blant annet at det var rester av kjøtt, kjøttsaft og beinsponrester på både brystsaksa og klyvsaga. Det ble også funnet flere flekker med inntørket blod.

Fabrikksjef Torben Holm Pedersen sier at de tar tilsynets rapport på alvor.

- Vi har nesten daglig kontroller av hygienetiltakene våre her på fabrikken, så det er noe vi absolutt har fokus på, sier han. Fabrikken har fulgt opp rapporten ved å sette inn tiltak og innskjerpet rutinene.

Nortura i Steinkjer produserer 16 000 kilo med ribbe hver eneste dag nå før jul, og lokalene ble stengt i mars 2006 på grunn av manglende renhold.

(NTB)


Lik Dagbladet på Facebook